Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Yağışlar Etkili Olunca Hasat Dönemi Durdu
Naci Çetindağ
Şanlıurfa genelinde etkili olan yağış, birçok çiftçiyi olduğu gibi, biçerdöver sahiplerini de zor durumda bıraktı.
Şanlıurfa bölgesinde mısır toplama dönemi olduğu için, mısır için bölgeye gelen biçerdöverler, yağışlar nedeniyle durdu. Yağmur dolayısıyla iş yapamayan biçerdöver sahipleri ise, yağışların devam etmesi halinde biçerdöverleri bırakıp, memleketlerine döneceklerini söyledi.
Öte yandan alınan bilgilere göre, biçerdöver sahipleri ile, çiftçiler arasında fiyat konusunda da bir anlaşmazlık yaşanıyor.
Geçen seneye göre yüzde 20’lik bir zam uygulayan biçerdöver sahipleri ile çiftçiler arasında bu konuda bir anlaşmazlık yaşanıyor. Başka illerden gelerek, Şanlıurfa bölgesinde çalışan biçerdöver sahipleri, anlaştığı çiftçinin mısırını biçiyor, anlaşamayanlar ise, biçerdöver sahiplerinin fiyatta indirim yapmasını bekliyor.
Bölgede etkili olan yağışlar her iki tarafa da zarar verirken, çiftçiler, son birkaç gün daha yağışların olmamasını istedi. Hasat dönemi olması nedeniyle herkesin tarla başında ekimini toplamaya çalıştığını söyleyen bir çiftçi, “tam hasat zamanı başladı, yağışlar etkili olmaya başladı. Yağışlar olunca hem çiftçiler hem de biçerdöver sahipleri çalışamıyor. Ayrıca biçerdöver sahipleriyle fiyat konusunda da anlaşamıyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49