Daha önce İki hafta sonu uygulanan ve 23 Nisan Egemenlik çocuk bayramı ile birlikte bu hafta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak, Sokağa çıkma yasağına uymayanlara cezayı bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı. Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 2 ay ile 1 yıl arasında hapis ve 3 bin 186 TL’ye kadar para cezası uygulanacağını bildirmişti. Bu uygulamalar binlerce kişinin virüsü kapmasını engelleyecek buda virüsün daha çabuk atlatmamıza neden olacak

Tedbiri de bırakmayalım

Korona virüsü, hasta birinin öksürürken çıkardığı damlacıkların etrafa yayılması yoluyla diğer insanlara bulaşıyor. Bu nedenle enfekte olduğunu düşündüğünüz ya da hastalığı teşhis edilmiş biriyle mesafeyi korumak çok büyük önem taşıyor. Kalabalıklardan kaçınmak, zorunlu hallerde etrafla ve çevredekilerle temas kurmamak, yemek ve diğer objeleri paylaşımlı kullanmamak alınması gereken önlemler arasında yer alıyor.

Virüsün yayılmasını önlemek için gün içinde sık sık ve yemek yemeden önce mutlaka elleri sabunlu su veya dezenfektan ile temizlemek, mümkün olduğunca ellerle yüze dokunmamak alınacak tedbirlerin başında geliyor. Özelikle Haşimiye bölgesi ve Semt pazarlarında sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım, oralarda sosyal mesafe unutuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48