Öne Çıkanlar urfa urfa haber polis sanlıurfa kaza

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan müjdeli haber
Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak’la birlikte Karahantepe’de incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ile Müze Müdürü Celal Uludağ’ın eşlik ettiği incelemelerinde Vali Şıldak, bölgedeki kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Temaslarının ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, Karahantepe’nin bilimsel tarihi veriler açısından çok önemli bir merkez olduğunu belirterek bölgedeki tüm çalışmaları bire bir takip ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür
Vali Şıldak, özellikle Cumhurbaşkanlığı Kazısı Statüsündeki alan sayısının bu yıl eklenecek 3 yeni merkez ile birlikte 7’ye ulaşacağını ifade ederek “İlimizin bir başka kültürel değeri tabi ki Taş Tepeler Projesi kapsamında yer alan Karahantepe. Karahantepe’deki kazı çalışmaları Profesör Doktor Necmi Karul Başkanlığında 2020 yılından itibaren devam ediyor. Taş Tepeler Projesi kapsamında buranın özelliği; Göbeklitepe’den daha çok bilimsel veri üretmeye müsait ve o dönemin hayat koşullarını daha net ortaya koymaya yarayan, arkeoloji biliminin gerek duyduğu verileri daha net bir şekilde sağlayan bir nitelik taşımasıdır. Burasıhassas arkeolojik çalışmalarla her yıl yeni bir eserin gün yüzüne çıkarıldığı bir merkez. Karahantepe gibi diğer merkezlerin de bu duraklara eklenmesi ile birlikte çok daha güçlü bir kültür ve turizm şehri haline gelecek. Bu gelişmeleri görüp de heyecan duymamak elde değil.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın buradaki girişimlerini ve 12 aylık kazı süreçlerini yakından takip ediyoruz. Yerelde önemli katkılar sağlıyoruz. Bununla birlikte katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Müze Müdürlüğümüze, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve tabi ki bu yıl eklenecek 3 yeni kazı alanı ile birlikte 7’ye ulaşacak olan Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsüne kavuşacak olan alanların hızlı bütçeleme ve hızlı çalışma konusundaki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu değerlerimizin ortaya çıkarılması ile Şanlıurfa, cazip illerin başında yer alacak. Bizler de bu çalışmalara destek sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Vali Şıldak, Karahantepe’deki incelemelerinin ardından Soğmatar Antik Kenti’ne geçti. Burada da tarihi bölgeleri inceleyen Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın her yönden zengin tarihi birikimi ile dünyada eşi benzeri olmayan bir adres olduğunu kaydetti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49