Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Pamuk Tarlalarında Yakacak Toplama Telaşı
Şanlıurfa kırsalında soğukların etkisini göstermeye başlaması üzerine, hasadı biten pamuk tarlalarında kalan sapları yakacak olarak kullanmak için toplamaya başladı
Son dönemlerde tüm ürünlere yapılan zamlardan odun ve kömür de nasibini aldı. Bir ton odunun fiyatı 900 ile bin TL arasında değişirken, bir ton kömürün fiyatı ise 2 bin ile 2 bin 250 TL arasında değişiyor. Kışın soğuk havalarda ısınmak için bir ailenin asgari ısınma tutarı 4 bin liraya dayandı.
Harran Ovasında çiftçiler, pamuk hasadı döneminin bitmesiyle tarlalara giderek pamuk saplarını toplamaya başladı. Traktör yardımıyla çıkartılan ve römorklarla evlere taşınan pamuk sapları, kışın hem tandırlarda ekmek yapımında hem de ısınmak için sobalarda kullanılıyor.
Tarlada traktörle pamuk sapını çıkartan çiftiler, kış aylarının yaklaşmasıyla kendilerinin de ısınma ihtiyaçlarının temini için hazırlıklara başladıklarını belirtti.
Çiftçiler pamuk sapı toplamanın zor olduğunu ancak ihtiyaçları nedeniyle bunu yapmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49