Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Ünlü Aşçılar Şanlıurfa'da

Şanlıurfa’nın zengin mutfağını daha da gün yüzün çıkarmak için bugün başlayan ve yarında devam edecek olan Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenecek “Gelenek ve Gelecek” – Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Bugün Cevahir Han’da gerçekleşecek açılış töreninin ardından dünyanın en ünlü aşçılık okullarından Le CordonBleu ve Özyeğin Üniversitesi eğitmen şeflerinden ünlü Fransız şef ArnaudDeClercq, TV programlarıyla tanınan ulusal şef HazerAmani ve Şanlıurfalı yerel şef Hatice İnan’ın eş zamanlı olarak gerçekleştireceği gastroshow, Şanlıurfa mutfağının yerelden evrensele açılması anlamında önemli adımlardan biri olacak.

Düzenlenecek etkinlik programıyla, Şanlıurfa’nın Göbekli Tepe’de başlayan kadim mutfak kültürünün ulusal ve gastronomi turizmi bağlamındaki önemi, yöre mutfağının gelenekselliğinin modern çağın bilgisi ile harmanlanarak gelecek nesillere aktarılması ve en nihayetinde Şanlıurfa’nın dünyadaki en önemli turizm trendi olan gastronomi turizmi alanında rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Organizasyon özelinde Şanlıurfa’ya davet edilen ulusal ve uluslararası basın mensupları ve gastronomi alanındaki kanaat önderlerinin katılımı, Şanlıurfa mutfağının yükselen bir turizm değeri olarak önce ulusala daha sonra da dünyaya pazarlanması anlamında etkin rol oynayacak.

Anahtar Kelimeler:
UrfaGobeklıtepeMuftakAscı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49