Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler Eğitim Başladı
 Suriyeli Mültecilerin barındığı Akçakale Süleymanşah Konaklama tesislerinde 2013-2014 eğitim ve Öğretim yılı yapılan bir törenle eğitime açıldı.

Açılış Törenine, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye başkanı Abdülhakim Ayhan, Kamp Genel Koordinatör müdürü Ahmet Alptekin, Kamp müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp müdür yardımcıları Mustafa Başak, Bekir Engül, Hasan Öztürk, Yasin Seyhan, Suriyeli mülteciler ve Suriyeli öğrenciler katılım gösterdi.

Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden kaçarak Akçakale Süleymanşah Konaklama tesislerine sığınan ve Suriyeli öğrenciler için kamp içerisinde kurulan Eğitim alanı, Suriye müfredatına uygun olarak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına başladı.

Suriyeli mülteciler, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini yaşarken, açılış sırasında Suriyeli öğrencilerin oynadıkları oyunlar ve okudukları Arapça ve Türkçe şiirler yetkililer tarafından büyük alkış aldı.

Akçakale Konaklama tesisleri eğitim alanında 850 anaokulu öğrencisi,1-4 yaş gurubu 3950 öğrenci,5-9 yaş gurubu 2500 öğrenci, 10-11-12 yaş gurubunda ise 475 öğrenci toplam 7 bin 775 Suriyeli öğrenci eğitim ve öğretim görecek. 7 bin 775 öğrencinin öğretmenliğini ise, 250 Suriyeli gönüllü öğretmenler ve 15 Türk öğretmenler sağlayacak.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının açılış töreninde konuşan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat; “Değerli Suriyeli misafir kardeşlerim bu zulüm bitecek, bu sıkıntılı günler geride kalacak, Bu güzel günlere hazırlıklı gitmek çok önemli, çocuklarınızın eğitim ve öğretimden geri kalmaması devam etmesi, inşallah Suriye’de bu savaş bitikten sonra çok önemli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49