Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Suriye'da balıkçılık mesleğini Şanlıurfa'da devam ettiriyorlar

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli vatandaşlar Atatürk Barajı'nda yetiştirilerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki baraj göletlerine bırakılan sazan ve alabalık ve şabut türleri geçim kaynağı oldu. Şanlıurfalılar barajdan günlük olarak getirdikleri balıkları tezgaha dizerek satışa sunuyor. Havanın soğuk olması ve mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan balık vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Haliliye ilçesi Atatürk mahallesinde bulunan alanda tezgah açan Suriyeli vatandaşlar Hareketli günlerin yaşandığı baylıkçılar, çeşitli balıkları satışa sunarken, Atatürk barajından çıkarılan Tatlı su balığı ve Sazan büyük rağbet görüyor. Balık fiyatları 10 liradan başlıyor 30 liraya kadar çıkıyor. Özellikle , Atatürk barajından çıkarılan Tatlı su balığı ve Sazan büyük rağbet görüyor.

Suriye'da yaptıkları balıkçılık mesleğini Şanlıurfa'da da devam ettiklerini belirten balıkçı Hamza El Şavak "Haftada iki gün Bozova gidiyorum. Balık yetiştiricilerden balık satın alıp, burada satıyoruz. Getirdiğimiz balıklar, sazan, alabalık ve diğer türlerini getiriyoruz. Balığı 20 liraya alıyoruz, 30 liraya satıyoruz. Bu şekelde ekmeğimiz çıkarıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49