Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı Hikmet Karakurt'un milyoner başarısı!

22 yaşındaki Hikmet Karakurt, Şanlıurfa’dan gelerek Atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı. Gösterdiği başarılı performanstan dolayı kıza sürede ülkenin gündemine oturdu.

PARAYI KARDEŞLERİN EĞİTİMİNE AYIRDI

Sakarya Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik bölümünde okuyan 22 yaşındaki Karakurt Ailesi mevsimlik tarım işçisi olan ve 8 kardeşin en büyüğüdür. Karakurt güleç yüzü, samimi açıklamaları ile gönüllere dokunurken başarısı ile de 10. soruyu da doğru cevaplayarak 125 bin TL'nin sahibi oldu. Milyoner olmak için yarışan Hikmet kardeşlerine söz verdiğini belirterek "Parayı kardeşlerimin geleceği için harcayacağım" dedi.

Tüm Türkiye'yi ekranlara kilitleyen ve yarışmada 125 bin TL kazanan Yarışma öncesinde kardeşi Halil. e tablet sözünü veren Hikmet Karakurt sözünü tutarak kardeşine tablet aldı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Hikmet Karakurt 250 bin liralık soruda yarışmadan çekilmişti. 125 bin lira kazanan Hikmet Karakurt ilk işi yarışma öncesinde kardeşi Halil'e tablet sözünü veren Hikmet kardeşine tablet alarak hediye etti.

KARDEŞİM KOLEJLİ OLDU

Hikmet,"Ben yarışma öncesinde kardeşime tablet sözü vermiştim sözümü tuttum kendisine tablet aldım ve hediye ettim. Yarışa döneminde Ailem Şanlıurfa'da değildiler Ankara Polatlı'da soğan toplama işinde çalışıyorlardı. Şanlıurfa'ya yeni geldiler. evimizde daha önce internet yoktu bilgisayarımız yoktu çok şükür yarışma sayesinde bilgisayarımız ve internetimiz oldu. b Bundan böyle kardeşlerimle birlikte evde hepimiz ders çalışacağız Şanlıurfalı iş adamı Gazeteci Ömer Kapaklı kendi kolejinde kardeşim Halil'i okulunda okutacak, üniversite dahil tüm eğitim masraflarını kendisi karşılayacak buna ailece çok sevindik. Çünkü ben kardeşlerimi okutmak istiyorum onlara söz verdim onlar okuyup hayatlarını kurtarsınlar daha önce bize kimse sahip çıkmadı yarışma sonrasında herkes bize yardım etmeye başladı. Bizler tarım işçisiyiz ailem il dışındaydı onlarda geldiler çok şükür hepimiz bir aradayız bu yarışma hayatımızı değiştirdi"diye konuştu

ABİM SÖZÜNÜ TUTTU

Halil Karakurt (13) Abim daha önce Radyo almıştı radyo sayesinde yarışmada başarlı oldu. Yarışma öncesinde yarışmadan para kazanırsam sana tablet alırım diye bana söz verdi sözünü tutu ve bana tablet aldı bundan böyle derslerimi tabletle yapacağım çok sevinçliyim bir başka sevincim Şanlıurfalı Ömer kapaklı beni kolejinde okutup üniversite dâhil tüm eğitim masraflarımı karşılayacak hedefim iyi bir üniversitede okumaktır en büyük hayâlım budur"dedi.

BİZ TARIM İŞÇİSİYİZ BAŞKA GELİRİMİZ YOK

Hikmet Karakurt'un babası Mehmet Karakurt (48)," Şimdi biz Polatlı da soğan toplama işinde çalışıyorduk iş bitti bizde Şanlıurfa'ya döndük Hikmet'in başarısı bizleri son derece memnun etti yarışma sayesinde bizi herkes tanıdı bizim başka bir gelirimiz yok tarım işçisiyiz bu para bize ilaç gibi geldi 8 çocuğum var bunların okumalarını istiyorum. biz okuyamadık onlar okusun" diye konuştu

ESKİDEN KİMSE TANIMAZDA ŞİMDİ HERKES TANIYOR

Anne Esma Karakurt ise," Hikmet çok zeki bir çocuktur kendi çabası ile okulu kazandı imkânlarımız yok diğer çocuklarımın da okumasını istiyorum. Kızım Feride 21 yaşında Harran Üniversitesi Coğrafya 4 sınıfa gidiyor, Hikmet yarışmaya katılması bizleri çok sevindirdi bizi gören herkes tebrik ediyor daha önce bizi tanıyan yoktu çok şükür şimdi herkes bizi tanıyor, bu da bizi çok sevindiriyor Hikmet çok vefalı ve hayırlı bir evlattır herkese böyle bir evlat nasip etsin inşallah ben tüm çocuklarımı seviyorum ama Hikmetin yeri başka 10 yıldan beri başta Ankara Polatlı, Konya, Eskişehir ve Ordu'ya tarım işçisi olarak çalışıyoruz her gittiğimiz zaman 6 ay orada kalıyoruz okular acılınca mecburen Şanlıurfa'ya dökmek zorunda kaldık tam Türkiye.'ye teşekkür ediyorum" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49