Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Millet odası geleneği

Eyyübiye ilçesinde kendine özel oluşturduğu oda da toplanan vatandaşlar köy odası geleneğini yaşatmak üzere özel bir sohbet toplantısı yapılır. Odada yapılan ikramından sonra sohbet ve sorunlar paylaşılır.

Geçmişi çok eskilere dayanan oda geleneği bir çok yörede kalkarken, Şanlıurfa'da halen yaşatılıyor. Osmanlı döneminden kalma kültür olan oda kültüründe, dışarıdan gelen misafirler odalarda ağırlanıyor.

KÖY ODASI GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Geçmişten günümüze ulaşan kültürel değerlerin aktarıldığı oda kültürü, sıcak bir sığınma ve konaklama yeri olarak günümüzde de hizmet etmeye devam ediyor. Oda sohbetleri ve yemek ikramın olduğu oda kültürün yaşatılması için Şanlıurfa Cumali aşiretine mensup İşadamı Mehmet Buluktimur dededen babadan gelen oda kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Toplanan konuklar oda ağırlanır. Oda sahibi bu konuklara ikramda bulunurlar, rahat etmeleri için ellerinden geleni yapar. Odalarda yorgan, yastık, soba, çay ve yemek ikramı yapılıyor.

DEDEDEN BABAYA, BABADAN OĞLA GEÇTİ

Dededen Babaya, Babadan Oğla oda kültürün geçtiğini belirten Mehmet Buluktimur’ Artık bizim oda milletin odası oldu. Yedi 24 saat açık olup insanlara her türlü konuda maddi manevi olarak onların yanında durduğu babasından ona kalan miras olarak kabul ettiği sorun çözme insanların dertleriyle dertlenme ihtiyacı olana yardım etme maddi gücü yetersiz olana destek olma odada küskünleri barıştırmak benzer birçok geleneğin halen odada sürdürüyor. Oda Dedemden, Babama babamdan bana miras kaldı, oda 24 saat açık gelen misafirlerimize yöresel yemek ikram ediyoruz dost ve akrabalarımızın ve memleket sorunlarını çözüm noktasında burada toplanıp çözüm buluyoruz. " şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49