Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Sahibinden satılık tarla
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Sağlık mahallesinde ikamet eden 20 nüfuslu aile Babası ektiği tarlanın masrafları çıkarmadığı gerekçesiyle satılığa çıkardı. Dertli çiftçi Demir, "tarlasın satıp Batı illerinde mevsimlik işçilik yaparak ekmeğini çıkarmak istediğini" ifade etti.
Eyyübiye ilçesi Sağlık mahallesinde ikamet eden 55 yaşındaki 10 Çocuk ve 10 torun sahibi Mehmet Demir 47 dönümlük tarlasını maddi yetersizliklerden dolayı satıyor.
Mazot ve gübre fiyatları aşırı derecede yükseldiğinden dolayı traktörlerini çalıştıramaz hale geldiklerini belirten çiftçi Demir isyan etti. Tarla sürmeye bile gidemeyen çiftçi, kara kara düşünüyor. Tarlasını ekse bir dert, ekmese bir dert en son çare satmakta buldu.
Mehmet Demir  isimli çiftçi de mazot ve gübre fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı zarar ettiklerini belirterek, "Köylü Milletin Efendisidir deniyor, artık efendilik bitti. Mazotun gübrenin fiyatı çok yüksek. ektiğimiz ürünün masrafının çıkartamıyoruz, bu nasıl efendilik efendi değil köle olduk, Biz daha önce Fırat ile Harran'ın evliliğinden ovaya su geldi sevindik ama artık masraflarımız çıkmıyor evlilik sorunlar baş göstermeye başladı. Geçen yıl 12 bin liralık masraf yaptık 9 bin liralık pamuk sattık. Bunun yanında kendi çalıştığımızın karşılığı yok tekrar nasıl ekilecek, tarla nasıl sürecek. en iyisi 47 dönüp tarlamı satıp batıya göç edeceğim artık burada geçimim çıkmıyor benim 20 nüfusum var 12 yıldır çiftçilik ölmüş tek çare mevsimlik işçi olmak" dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsa çiftçi 7 yıl önce

Mehmet Demir benim asker arkadaşım aynizamanda akraba ben İsa çiftçi bezik köyünde dönümusta kaça hepsi ne kadar tutuyor selam

Avatar
Hüseyin k dülüm Satış fiyatı Kaç dülüm 2 yıl önce

Kaç dünüm dünüm kaç tele

banner24

banner49

banner48