Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Oto esnafın 9 günlük bayram yoğunluğu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor."dedi.
Kurban Bayramı tatili için araçlarıyla yola çıkmayı planlayan vatandaşlar, oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.
Evren sanayi sitesinde küçük araç tamircisi Abdurrezak Aslan, yaptığı açıklamada, uzun yola çıkacak tüm sürücülerin mutlaka araçlarının bakımını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Aslan, özellikle araç lastiklerinin kontrolünün önemli olduğuna dikkati çekti.
Aslan, "Bayram tatilinin yaklaşmasıyla işlerimizde yoğunluk oluştu. Özellikle klima bakımlarımız arttı. Yoğunluğumuz arife gününe kadar devam eder. Uzun yola gidecekler için klima ve lastik bakımı çok önemli." ifadelerini kullandı.
EN ÇOK SICAK HAVA NEDENİYLE HARARETLERDE ARIZA MEYDAN GELİYOR
Aslan” Bakımı yapılmamış araçlar, sıcakta hararet yapar. Bu durumda su radyatörü peteklerinin açık olması, herhangi bir nedenle tıkanıklık olmaması gerekir. Radyatörden hava girişi ne kadar rahat olursa, motorun ısınması da o kadar az olur. Ancak yaz aylarında bu mümkün olmuyor. Sıcak hava çeken motorun gücü yüzde 5-10 arasında düşüyor, buda doğal olarak arızalara neden oluyor. Bizim insanımız araç arızalandığı zaman tamircinin yolunu tutuyor, oysa kış ve yaz bakımını ayrı yapsalar böyle bir durumla karşılanmazlar, yaz aylarında en çok sıcak hava nedeniyle hararetlerde arıza meydan geliyor. özellikle eski otomobillerde hararet için vatandaşlar yeni fan taktırıyorlar" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49