Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Makineler tarlaya girdi
Ovada başlayan hasat çiftçileri yüzünü güldürdü. Pamuk tarlalarına biçerdöverler girmeye başladı. Verimin oldukça yüksek olduğu gözlemlenirken, başlayan hasat yüz güldürdü. Öte yandan eskiden mevsimlik işçilerce yapılan hasat tarımda makineleşmeyle birlikte pamuk tarlalarında mevsimlik işçileri unutturdu. Bir zamanlar pamuk hasadı için Türkiye’nin dört bir yanından Ovaya dahil farklı şehirlere giden mevsimlik pamuk işçileri artık gelmiyor. Önceleri Harran'da pamuk ovalarında kurdukları çadırlarda kalarak pamuk toplayan işçiler ya da günlük yevmiye karşılığında servisle tarlalara gelen işçilerin yerini artık dev pamuk toplama makineleri aldı. Üretici makineli tarımdan memnun iş gücünden daha az maliyetli olduğu için üretici makineli tarımı tercih ediyor.
Öte yandan her yıl topladıkları pamuk ile geçimlerini sağlayan işçiler yeni çıkan pamuk toplama makinesi ile işsiz kaldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49