Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Kış hazırlıkları başladı
Kış aylarının yaklaşması üzerine, havaların soğumasıyla birlikte, soba ve soba kovası üretimine başlandı.
 
Kışa hazırlıklı olmak için, erkenden soba üretiminin başlandığı Şanlıurfa’da soba satışları pek yapılmıyor. Aşağı sanayide demiri işleyerek, soba ve kül kovası üreten esnaflar, kış aylarında sıkışmamak için, şimdiden çalışmaya başladıklarını aktardı.
 
Sanayide yoğun olarak üretilen soba ve kül kovaları, üretim fazlalığı olunca il dışına da gönderiliyor. Demirin işlenerek, soba üretildiği sanayide, soba müşterisi bulmak ise zorlaşıyor. Üretime rağmen müşteri bulamamaktan yakınan esnaflar, ürettikleri sobaları, diğer çarşı esnafına da satıyor. Satışların başlaması için, kış aylarının gelmesi gerektiğini aktaran bir esnaf, kışa aylarında demiri işleyip, soba üretmek zor oluyor, öte yandan kış aylarında sıkışmamak için, şimdiden üretimlere başladık ancak, soba alan olmuyor. Önümüzdeki haftalarda havaların soğumasıyla birlikte satışlar artar. Ürettiğimiz soba ve kül kovalarını, şimdilik çarşı esnafı ve şehir dışına satıyoruz” şeklinde konuştu.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49