Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

İş dünyası Şanlıurfa'da buluştu!

Ekonomi Kulübü Şanlıurfa tarafından ASKON, MİSİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD, ATİK, TURAB, EKOAVRASYA Şanlıurfa şubeleri desteğiyle 1. Türkiye Ekonomi Zirvesi Şanlıurfa'da başladı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bürokrat, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bir otelde başlayan ve 3 gün sürecek zirvenin açılışına; Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı , Eyyübiye Belediye Başkanı , Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Genel Başkanı , Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. , Ekici, Cumhuriyeti Büyükelçisi Hişam , Hüseyin Arac, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bölgesel ve küresel sorunlara çözüm yollarının aranacağı Zirvesi geleneksel olarak her yıl 'da düzenleneceğini kaydeden Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı , " Zirvesi'nde başta Ortadoğu krizi olmak üzere dünyadaki çatışmalar dahil pek çok sorun ele alınacaktır. Ayrıca 'nin 2023 ve 2071 hedefleri için üretim, , bilim, teknoloji, sağlık, eğitim, turizm, tarım, enerji ve finans konularına odaklanacağız. Programda , , , , , ve gibi 20'den fazla ülkeden büyükelçi, iş adamı, akademisyen ve bürokratların katılımıyla global arenada paylaşımlar yapılacaktır" dedi. Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise zirvenin 'da gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, " ülkemizin en güzide, en potansiyele sahip şehirlerimizden bir tanesi. Yatırımcıların da gözdesi olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası birçok yatırımcının gözdesi haline geldi. Bununla eş değer olarak kentimizdeki sanayi kuruluşları temsilcileri ve iş adamlarımız ilimizin gerek marka değerinin yükseltilmesi, gerekse ülkemizi uluslararası arenada bilinirliğini arttırmak için faaliyetler yürütmektedirler. zirvesinin için önemli olduğunu düşünüyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar var kentimize teşrif ettiler hepsine teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan kulübüne teşekkür ediyorum. İş adamları ve STK'lar bir araya geldiler, buda gösteriyor ki yanı başındaki 'i geçmek için önemli mesafe kat etmek istiyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş 3 gün sürecek toplantının sonu günü katılması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaısToplantıAdamı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49