Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Hastanesi Özel İlgi Ve İyi Bir Planlama Bekliyor
Üniversiteli yetkililer Osmanbey yerleşkesinde inşaatına devam edilen Harran Üniversitesine bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi için Sağlık Bakanlığından pozitif ayrımcılık bekliyor.

Çeşitli sebeplerle gündeme gelen ve bitirilmesi noktasında tam çalışmaların tam sürat sürdüğü üniversite araştırma ve uygulama hastanesi 2015 yılında tamamlanması halinde bir an önce hizmet vermesi noktasında yetkililerden özel çalışma bekliyor.

Tamamlandığında gerek ilimizin gerekse bölgenin sağlık sıkıntılarını bitirecek olan Harran üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesinde en üst seviyede 110 adet yoğun bakım yatağı olacak.

Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu’nun her konuşmalarında dile getirdiği ve tamamlanması noktasında öncelik istediği üniversite hastanesi ile ilgili talepler Sağlık bakanımız Sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun Şanlıurfa ziyaretlerinde gündeme gelmişti.

Rektör vekili Prof.Dr Ahmet Yılmaz’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

Tıp Fakültesi olarak eğitim, araştırma, yayın hizmetlerimize ek olarak bölgemizin sağlık sorunlarına 3. basamaktan destek olmaktayız.

2011 yılında Bakanlarımızdan Sayın Faruk Çelik ve Sayın Recep Akdağ’ın katıldıkları İl Sağlık Değerlendirme Toplantısında bize düşen vazifelerin tamamını ifa etmiş bulunmaktayız. Bununla birlikte Eyyübiye Yerleşkemizden 120 dekarlık bir alanın hastane inşaatı için Sağlık Bakanlığına tahsisini gerçekleştirdik. Buna karşılık hali hazırda hastane olarak kullandığımız 300 yatak kapasiteye sahip olan ve arsası bakanlığımıza ait, üst müştemilatı üniversitemizce inşa edilen yaklaşık 2000 m2 arsanın üniversitemize tahsisini bekliyoruz.”

Diğer yandan inşaatı devam eden 600 yataklı hastanemizin 2015 yılının Ocak ayında faaliyete geçebilmesi için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini inandığını söyleyen Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, Tıp Fakültesinde 120 öğretim üyesi, 150 asistan olmak üzere toplam 270 akademisyen hizmet verdiğini, buna rağmen halen bazı branşlarda akademisyen açığı bulunduğunu bilhassa Plastik Cerrahi, Adli Tıp, Çocuk Nefrolojisi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde eleman eksikliği yaşanmakta olduğunu ifade eden Yılmaz;

“İhtiyaç duyduğumuz alanlarda sağlık Bakanlığına kolay ulaşabilmemiz taleplerimizi iletebilmemiz ve taleplerimizin karşılık bulması Fakültemiz ve yöre sağlığı açısından son derece önem arz etmektedir. Nitekim biz Bakanlığımızdan bu konuda yardım ve destek beklerken bazı yetişmiş öğretim üyelerimizin mecburi hizmet adı altında başka şehirlerde istihdam edilmesi, hizmetlerimizi olumsuz yönde etkilemekte ve bizi zora sokmaktadır. Bu şekilde yetiştirdiğimiz ve hizmetine muhtaç olduğumuz elemanlarımıza gerek duyulduğunda mecburi hizmetin kaldırılmasını arz ediyoruz.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49