Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Harran Ovasında pamuk işçileri tarlaya girdi
Harran ovasında Eylül ayından itibaren "gelinlik giyen" tarlalarda gün doğmadan mesaiye başlayan pamuk işçileri, zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcağa rağmen günün büyük bir bölümünü çalışarak geçiriyor.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa 'da GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlandı. Sulanabilen tarım arazisi alanlarının artmasıyla ekim alanı her yıl genişleyen pamuk, lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlıyor.
Eylül ayından itibaren "gelinlik giyen" tarlalara gün doğmadan giderek pamuk hasadı yapan işçiler, sıcak hava ve nemle mücadele ederek günde ortalama 10-11 saat çalışıyor.
Günlük ortalama 100 ile 200 kilogram arasında pamuk toplayarak 50-100 lira kazanan işçiler, günün büyük bölümünü tarlada geçirmelerinin ardından gün batımıyla çadırlarına dönüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49