Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa İzgi'den Kurban Açıklaması
Mustafa BAYAR
Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken, bir süre önce hükümetin damızlık düve kesimine yasak kararı alındı. Eyyübiye Gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürü İsa İzgi, "Kurbanda kesilecek kurbanlık için önlemler alındı. Damızlık dişi kesimleri yasaklanmıştır. Veteriner hekimlerimiz takibini bizzat sahada yapacaklardır" dedi.
Şanlıurfa'da tarımsal sulama altyapısının geliştirilmesi ve bilinçsiz sulamanın önüne geçilebilmesi, Küçük ve büyük baş hayvanların aşıların yapılması için Eyyübiye Gıda, Tarım ve hayvancılık ilçe müdürü İsa İzgi ve ekibi sahada aralıksız çalışıyor. Eyyübiye Gıda, Tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü ilçede bulunan 153 köye hizmet götürüyor.
Her yıl ortalama 3.5 milyona yakın kurban kesiminin yapıldığı sektörde büyük canlılık yaşanıyor. Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken, bir süre önce hükümetin damızlık düve kesimine yasak kararı alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürü İsa İzgi,Hükümet tarafından yasaklanan dişi sığır kesimi ile ilgili veteriner hekimlerin Kurban bayramında da takip edeceğini belirti.
Eyyübiye'de 45 Genç Çiftçiye 30 Bin Lira Destek Verildi
İzgi, "Yaklaşık 8 ay önce Eyyübiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü görevine başladım. Göreve başladığım tarihten itibaren Veteriner hekim, Ziraat mühendisi ve personellerimizle birlikte sahada ve kurumda çiftçilerimize teknik konularda yardımcı olduk, Veteriner hekimlerimiz 10 Bin adet büyükbaş küpesi, 30 bin adet küçükbaş küpesi, 25 bin doz şap aşısı, 20 bin doz çiçek aşısı, 25 bin doz veba aşısı ve 150 bin civarında küçük ve büyükbaş hayvan taraması veteriner hekimleri tarafından sahada bizzat yapılmıştır. Yıllara nazaran 2017 yılında bireysel üreticilerimizin hayvan küpelemede artışı sağlanmıştır.Ayrıca 2017 yılında Devletimizin vermiş olduğu buzağı desteklemesi kapsamında hayvanların küpelenmesi talepleri yoğunlaşmış olmasına rağmen tüm ekibimizle çalışmaların üstesinden gelinmiştir. Genç çiftçi projesi kapsamında 45 çiftçimize 30 bin lira civarında Büyükbaş, Küçükbaş ve seracılık için hibe verilmiştir" şeklinde konuştu.
Kurbanda Damızlık Dişi Kesimleri Yasaklandı
İzgi,"Kurbanda kesilecek kurbanlık için önlemler alındı. Damızlık dişi kesimleri yasaklanmıştır. Veteriner hekimlerimiz takibini bizzat sahada yapacaklardır"dedi.
Çiftçilerimiz Bilinçsiz Sulamada Hakkında Bilinçlendirildi
İzgi, "Eyyübiye ilçe tarım müdürlüğü olarak sahada yaptığımız çalışmada özellikle çiftçilerimizle bire bir yaptığımız görüşmelerde ve arazide yaptığımız çalışmada çoğu arazide pamuk tarlalarında, mısır tarlalarında aşırı sulama alanı, sulamaların arazide göllendiği görüldü. Bilinçsiz sulama konusunda Çiftçilerimiz bilgilendirilmiştir, bu aşırı sulamadan dolayı topraklarımız çoraklaşmaktadır. Fazla suyun fazla ürün olmadığı konusunda çiftçilerimiz tarafımızdan bilgilendirildi. Eyyübiye ilçe müdürlüğü olarak hem sahada hem kurumda çiftçilerimize destek vermeye çalışıyoruz"dedi.
İzgi,"Eyyübiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın başlatmış olduğu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFİS) çalışması özellikle üreticiden tüketiciye temel gıdaların fiyat araştırması ulusal büyük marketlerde her gün denetimleri yapılarak Bakanlığımızın ilgili birimine sistem üzerinden denetimi sağlanmaktadır. Özellikle et ve süt ürünlerinde fiyat artışları, temel gıdalarda (bakliyat, yumurta, yaş sebze ve meyve) takibi yapılarak Bakanlığımızın ilgili birimine çalışmanın sonucu olarak aktarılmaktadır"dedi.
Anız Yakmak İnsanın Derisini Yakmak Gibidir
İzgi."Çiftçilerimiz özellikle Buğday hasadının ardından anızların yakılmaması gerektiğini belirtti. Tarla eğer tarım makineleriyle işlenerek toprağa karıştırılırsa bir yerde gübre vazifesi görür. Anızı bir insanın derisine benzetebiliriz bir insanın derisi yakıldığı zaman insanda büyük tahribatlar meydan gelir. arazilerde de özellikle üst katmanda organik madde zengin olan kısım toprağın üst katmanıdır. Anızların yakılmasıyla toprağa zarar verilmiş olur" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49