Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Büyük kazanlar ile pişirildi

Şanlıurfa'da Türkmen ve Alevi Ailelerin yaşadığı Kısas'ta yüzyıllardır devam eden Şıh Muhammed Şah yemeği, her evden gelen vatandaşlarla yapılarak gelenek devam ediyor. Bu yılda pandemi koşullarına rağmen dikkat ederek bir araya gelen vatandaşlar dev kazanlarla yemek yaptılar. Köyde bulunan her evden Alevi, Sunni ayrımı yapılmaksızın toplanan veya getirilen; Yağ, pirinç, burgul, tuz, odun, kurbanlık Şah Muhammed türbesi önünde bir araya getirilerek 21 kazanda pişiriliyor. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin yardımıyla pişirilen yemekler daha sonra dua okunarak evlere dağıtılıyor. Kısas'ta yaşayan en yaşlı insanlardan olan Aşir Güleç, 60 yıldır organizasyona öncülük ettiğini ve bu geleneğin babası, dedesi zamanından beri devam ettiğini ifade etti. Ayrıca bu yemekte odun taşıyan tuz getiren, duaya katılan yemeği yiyen herkesin sevaba nail olduğuna inanıldığını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49