Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Bu Kirli Savaşa Dahil Olmak İstemiyoruz
Şanlıurfa görev yapan Ulusal ve Yerel Basın mensuplarına  TUB- DER Genel Başkanı Kenan Karataş tarafından iftar yemeği verildi.
 
Daha önce Huzur Evi, Otogar Taksi Durağı, çalışanları, medrese öğrencileri ve Eyyübiye Semt sakinleri gibi halka yönelik kurulan Barış ve Kardeşlik Sofrası bu hafta da Urfa’da görev yapan yerel ve Ulusal basının mensupları için kuruldu. Katılımın yoğun olduğu iftar sofrası dostluk havasında geçen bir ortama sahne oldu. Dualar eşliğinde açılan iftar, çay sohbetiyle devam etti.
 
Bizim Bu Çalışmamızı Bazı Çevreler Yanlış Algılıyor
 
İftar sonrası basın açıklaması yapan TUB-DER Başkanı  Kenan Karataş,” Öncelikle Barış ve Kardeşlik Soframızı onur veren basın mensubu kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, saygılarımı iletiyorum. Bilindiği üzere kardeşlik soframızı haftanın 3 günü farklı mekânlarda ve farklı semtlerde kurmaya özen gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız bazı çevrelerce farklı algılanmaya seçim yatırımı olarak görülmeye başlanmıştır. Oysa biz halka yönelik ev gezilerimizi, köy sohbetlerimizi ve iftar yemeklerimizi 2 yıl öncede yapıyorduk. Hatta iki yıl önce yaptığımız bu mücadele yine bazı kör zihniyetler tarafından yine yanlış algılanmış biz ekranlara çıkarak seçime 3 yıl olduğunu izah etmeye çalışmıştık. Ne yazık ki Urfalı siyaset anlayışı bu tür halka yönelik hizmetleri ve kardeşlik duygularını sadece seçimlerde görmeye alıştığı için bizim girişimlerimiz onlara olağan dışı gelmektedir.
 
Bugün ben herhangi bir parti mensubu olmadığım gibi aday adayı da olduğumu resmen açıklamış değilim. Yani kurduğumuz kardeşlik safrası hakkında yanlış düşünen kapalı zihniyetlerin bu yakıştırmaları yaparken bir daha düşünmelerini rica ediyoruz. Ayrıca hatırlatmak isterim ki soframızı kurduğumuz hiçbir mekân Karaköprü seçmeninin olduğu yerler değildir. Bizim mücadele anlayışımızda öncelik makam ya da koltuk değildir, mücadelemiz ve birlikteliğimiz halkların eşit hak ve hukuka sahip olması yolundadır. Ve bugün ki soframızda da kardeşlik duygularımızı pekiştirdiğimize inanıyorum.
 
Darbe Kimden Gelirse Gelsin Karşıyız
 
Bir gazetecinin Başkan Karataş’a Mısır’da yaşanan darbe hakkında yönelttiği soru üzerine Karataş şu açıklamada bulundu.
 
Mahiyeti ve sebebi ne olursa olsun darbelere karşı olduğumuzu söylemek istiyorum Bugün Mısır kan gölüne dönmüştür. Tek dileğimiz biran önce kanın durması ve demokrasinin temin edilmesi yönündedir. Çok iyi bilinmelidir ki Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalizmin baş aktörleri olan ABD ve yandaş ülkelerdir.
 
Bu Kirli Savaşa Dahil Olmak İstemiyoruz
 
AK Parti Hükümeti izlediği dış politikayla sınıfta kalmıştır. Yine Ortadoğu’yu cehenneme çevirmeye çalışan emperyalist güçlere taşeron görevi yapmaya başlayan hükümet bataklığı saplanmış gözükmektedir. Hatasının farkına varmaya başlayan AKP Hükümeti, bataklıktan çıkmak için çabalasa da becerememektedir. Yakın bir tarihte kan gölüne dâhil olacağımızda aşikârdır. Dileğimiz bu kirli savaşa dâhil olmamak ama ne yazık ki sonuç ortadır
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49