Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa'nın Verdiği Destek Daha Anlamlı
Başbakan Binali Yıldırım Bir otelde, Şanlıurfa'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarına seslendi. Referandum hazırlığındaki IKBY Başkanı Barzani'ye bir uyarıda daha bulunan Yıldırım, " Yıl 1919. Mondros Mütarekesi'nin hükümleri bahane edilerek Urfa işgal edilmeye başlandı. Bir İngiliz subayı ve bir zırhlı otomobille geldikleri Urfa'da Mutasarrıf Nusret Bey'e galip bir devletin askeri neden karşılanmıyor diye soru sorar. Nusret Bey, haksız yere memleketi işgal eden bir kuvveti karşılamaya çıkmak bize yakışmaz diyor. Bir misafir gibi geldiyseniz bırakın Urfa'da sizi Birecik'te karşılardım. İşte o gün Urfa'da verilen tarihi cevap işgale karşı adeta çelikten bir irade Urfa'nın, 15 Temmuz'da bayrağımıza, salalarımıza sahip çıktınız. Milli iradeye, kardeşliğe, toprağınıza, şehitlerimize sahip çıktınız. O gece vatanı için bir an olsun canını feda edeceğini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çağrısına cevap verdiniz. Bizim kararlı duruşumuz, milletimiz cesareti, ferasetiyle büyük bir şey önlendi.
FETÖ'nün Pensilvanya'da yaşayan elebaşına dünyayı dar ettiniz. Şanlıurfa'nın bütün minarelerinden sala sesleri yükseldi. Burada bulunan dernek, vakıf, kanaat önderlerimiz, şehit yakınlarımız burada bulunuyorlar. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletin talebine kulak vererek sivil anayasayı size getirdik. Halkoylamasında Türkiye büyük destek verdi. Ama Şanlıurfa'nın verdiği destek çok daha anlamlı. Siz Türkiye'nin geleceğine yüzde 70 evet diyerek destek verdiniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. Darbeyi milletten güçlü görmeye çalışan hainlere gerekli dersi verdiniz. Şimdi daha güçlüyüz, geleceğe daha umutla bakıyoruz. Anayasa değişikliğiyle 80 milyonu kucaklayan bir anlayışla etnik farklılıklarımızı zenginliğiniz olarak kabul ederek yolumuza devam ediyoruz. Laz, Arap, Çerkez, Türk, Arnavut, Kürt, Zaza diye bakmıyoruz. Hepimiz bu gökkubbede, bu ayyıldızlı bayrağın gölgesinde 80 milyon olarak birlikte yaşayacağız, Ceylanpınar sınır kapımız Şanlıurfa içinde yer alıyor. Burada neler oluyor neler bitiyor sizler yakından takip ediyorsunuz. Bugün dünyanın birçok ülkesinin sırt çevirdiği insanlık ayıbı orada yaşanıyor. Mağdur insanların tek sığınağı Türkiye. Gerek Suriye'de gerek Irak'ta birtakım hayaller peşinde olanlar, yapay devlet kurmaya çalışanlar iyi bilsinler, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Hiçbir kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de oldubittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyiz. 2 milyona yakın vatandaşımıza olan hizmetlerimiz artarak devam edecek. Hizmet getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. "dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaBasbakanYıldırımStk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49