Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Balıklıgöl’de Gece Şiire Boyandı
 Dünyanın en eski kenti Şanlıurfa’da düzenlenen ‘IV. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları’nda gece şiire boyandı. Üsküp’ten, Irak’tan ve Türkiye’nin değişik vilayetlerinden gelen şairlerin Türkçe, Kürtçe ve Arapça okuduğu şiirlerle, şiirin kalbi tarihin sıfır noktasında attı. Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl’de gerçekleşen ‘IV. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları’na Suriyeli bir öğretmenin ve Suriyeli bir kız çocuğunun okuduğu şiirler damgasını vurdu.  Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesindeki Şüleyman Şah Çadırkentte kalan öğretmen Fatma El Ahmet’in okuduğu ve Beşer Esed’in yaptığı zulmü anlattığı şiirini dinleyenler, duygu dolu anlar yaşadı. Aynı Çadırkentte kalan 10 yaşındaki Suriyeli Firuze’nin “Sanma ki unuttum seni ey vatan sana döneceğim gün saçlarım ağarmış olacak" şiiri dinleyenlerden bazılarını ağlattı. 
Şanlıurfa Belediyesi ile Anadolu Yazarlar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği ‘IV. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları’na Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen ve aralarında Ahmet Doğru, Ali Ural, Ayşe Sevim, Bestami Yazgın'ın da bulunduğu şairlerden oluşan 21 şair katıldı. Programın sunuculuğunu ünlü şiir yorumcusu Meçhul Kaptan olarak tanınan Niyazi Gedik yaptı. Şairler gecede okudukları şiirleriyle adeta yüreklere dokundular. 
anlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları M.Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Kurtoğlu, İstanbul Şube Başakanı Mahmut Bıyıklı’nın hazır bulunduğu programda Şanlıurfalılar şiire doydu.  
Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda yaptığı konuşmada Dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum insanların öldürülmesinden derin üzüntü duyduklarını belirterek "Mısır, Suriye, Filistin'de binlerce insanın kimyasal silahlar ile katledilmesi maalesef artık çağ sürgünü olan gönlümüzü titretmiyor. Artık İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce durmasını arzu ediyoruz." dedi. 
Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe de yaptığı konuşmasında şiirin ortak paydasının gönül sesi olduğunu hatırlatarak şiirin ikliminde bu gece farklı bir soluk aldıklarını dile getirdi. Yücetepe, Şanlıurfa Belediyesi’nin düzenli olarak organize ettiği etkinlerden bir başkası olan bu geceki uluslar arası Balıklıgöl Şiir Akşamı’nın sanat ve şiir severlere sunmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. 
Yaklaşık 3 saat süren programın sonunda 21 şair ve yazara Şanlıurfa Belediyesi birer plaket verdi. 
Bu arada ‘IV. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları’ etkinliği çerçevesinde gündüz de şiir konulu iki panel düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Ayşe Sevim'in oturum başkanı olduğu Cevdet Karal, Hüseyin Akın, Mahmut Bıyıklı, Mehmet Narlı’nın konuşmacı olarak katıldığı ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik 'Gençlikte şiir' konulu panelin yanı sıra oturum başkanlığını Özlem Fedai'nin yaptığı, Ali Ural, Hüseyin Su, Hüseyin Karaca, Ercan Yılmaz ve Bahtiyar Aslan'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Metbuattan sanal aleme şiir' paneli gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49