Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Arslan,‘’ Sanayinin Giriş Çıkışına Köprü’’
Yaklaşık 25 yıla yakındır Evren Sanayi Sitesine başkanlık eden Mustafa Arslan, geçmişten bu yana, sitede neler yapıldığını, nasıl çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve sorunlarını Urfanatik mikrofonlarına anlattı.
Uzun yıllar Şanlıurfa’ya hizmet edilmediğini dile getiren Başkan Arslan, bu nedenden dolayı evren sanayi sitesinin önünde engel teşkil ettiğini vurguladı.
‘’ UZUN YILLAR ŞANLIURFA’YA HİZMET EDİLMEDİ’’
Evren Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Arslan; ‘’Şanlıurfa evren sanayi sitesi devletimizin tabi ki 1984 yılında kurucularımız tarafından yapılan kooperatif çalışmaları neticesinde devletimizin de %100 kredi desteğiyle 1.kısım 2.kısımdan oluşan 500 iş yerinden oluşmakta. Tabi ekonomik durumda çok iyi olmamamıza rağmen evren sanayi sitemizin 3 yıl gibi bir sürede bitirilip esnaf sanatkârlarımıza kuralarının çektirilmesi Şanlıurfa’mızın ticaret ve sanayinin gelişmesi açısından önemli projesiydi. Evren sanayi sitesi kurulduğu zaman organizede daha kurulmamış idi. Tabi şimdi  uzun yıllar taşınmayla ilgili yerel idarelerden kaynaklanan problemlerden dolayı taşınma sağlanmadı. Şanlıurfa’ya uzun yıllar hizmet edilmedi bu da tabi Şanlıurfa sanayi sitesinde önemli bir engel teşkil etti’’ dedi.
‘’ 2005 YILINDA İŞ YERİ İHTİYAÇLARI OLDU’’
Başkan Arslan; ‘’dönemin Sayın Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, evren sanayinin boşaltılmasıyla ilgili bir karar aldı. Bu kararda bizleri de aradılar, o tarihte Şanlıurfa evren sanayi sitesinde 650 noter tespitli esnaf taşınmıştı. Buna rağmen evren sanayi sitesinde tabi ki esnaf sayısı durmadan arttı, bu defa boş iş yerimiz var ama sayı da gitti o anda. Kalfalar usta oldu, çıraklar kalfa oldu. 2005 yılında alınan bu kararla beraber Şanlıurfa’yı rahatsız edecek durumlar oluştu, taşınma sağlandı bu defa iş yeri ihtiyaçları oluştu. Şanlıurfa da baktığımız zaman o günkü şartlarda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey aracılığıyla gelirken taşınmayan esnaf tarafından önü kesildi. Şanlıurfa adına hoş şeyler oluştu, o tarihte yapılan bir toplantı neticesinde bizi davet ettiler. Gerek sözlü olarak gerekse dosya halinde, o tarihte belediyemizin de çözüm odaklı almış olduğu karar gereği evren sanayi sitesi kooperatifi devamında imar planı yaptılar 1/100 binlik imar planı çevre düzeni planla işletildi, belediyemizin öncülüğünde 232 adet iş yeri hızlı gibi bir sürede yapıldı. Sayın Eşref Fakıbaba, Sayın Emin İzol ve sayın Habip Aslan gerçekten o tarihte taşın altına ellerini koydular. 14 tane KSS oluştu burada bunu örneklemek gerekirse oto galericiler de buna dâhil, PVC’ciler, demirciler, geri dönüşümcüler bu şuanda ayakkabıcılar, matbaacılar hepsi bu bölgeye yerleşmesi alanında imar planı yapıldı’’ dedi.
‘’ 570 İŞ YERİ ÖN TALEPTE BULUNDU’’
Sayın Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün başkanlığında, kent konseyi başkanımız ve bizler yönetimimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirdik diyen Başkan Mustafa Arslan; ‘’burada önceliklerimizi belirlemiştik, 1.önceliğimiz bu her ne kadar mülkiyet problemi devam etse de 570 iş yeri bize ön talepte bulunmuştur. Orada yapılması gerektiğini ifade ettik, sayın büyükşehir belediye başkanımız da konuya gerekirse her yere gelebileceğini ifade etti. Sorunumuzu çözelim yine biz belediye üzerinden bu iş yerlerinin yapılması gerektiğini söyledik. Sağ olsun o da duyarlı davrandı, gerek bizim hukukçumuz gerekse belediyemizin hukukçusu bu iş üzerinden konuya dâhil oldular. Bu çözüldükten sonra acilen esnafımızın bir iş yeri ihtiyacını çözmemiz gerektiği konusunda mutabık olduk. Evren sanayi sitesinin mevcut problemleri, sorunları yok mu? Tabi ki var. Şanlıurfa’nın problemlerinin çözüm noktasında parmak basıyorsunuz. Ulaşımla ilgili problemimiz var baktığımız zaman sanayi sitemizin güzergâhında bulunan evren sanayi, TOKİ, organize, 14 tane KSS sorun oldu. Şanlıurfa’nın bütün ticari anlamda merkezi oldu, organizede 22 bin kişi var güzergâh üzerinde. Evrende 15 bin kişi var, toplu konut idaresinde ciddi bir nüfus var, batı kent olarak onlar bu kavşakları kullanıyor’’ dedi.
‘’ SANAYİNİN GİRİŞ ÇIKIŞINA KÖPRÜ’’
Son olarak da geçtiğimiz günlerde oto galericiler sitesi taşındı yine bu kavşağı kullanıyor ifadelerine yer veren Başkan Arslan; ‘’ Sayın belediye başkanımıza tabi ki bu Şanlıurfa büyükşehir olduktan sonra geçmişte kara yollarına aitti şimdi büyükşehir belediyesine ait. Sayın başkanımıza konuyu arz ettim, sanayinin giriş çıkışında ve ya köprünün yapılması yönünde. Ama hiç olmazsa bile şu 1.kapının oradaki kavşağı oto galericiler, toplu konutlar dairesinde TOKİ’nin yaptığı konutlar, evren sanayi burası daha yoğun oluyor buradan başlayalım diye talimat verdiler. İnşallah kısa sürede projeler yapılırsa burayı rahatlatacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49