Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

2021'da Şanlıurfa'da neler yaşandı!

2021 yılını geride bıraktığımız bugünde, 2022 yılı içerisinde yaşanan belli başlı olayları sizinle paylaşıp, iz bırakan haberleri tekrar hatırlatmak istedik. 2021 yılı içerisinde yaşanan olumsuz olayların 2022’te yaşanmamasını diler, yeni yılınızı kutlarız.

Beklenen koronavirüs aşısı Şanlıurfa’da başladı

Şanlıurfa'da Covid-19 aşılama çalışmalarına bu sabah başlandı. Aşıyı ilk yaptıran Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Kaya, kent genelinde ilk gün bin sağlık çalışanının aşılanacağını belirtti. İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş ise aşısını canlı yayında yaptırdı.

Şanlıurfa'da 2 cinayetin şüphelisi saklandığı güvercin kümesinde yakalandı

Şanlıurfa'da, borç aldığı Aziz Y. ile miras yüzünden ağabeyi Fethi Y.'ı öldürdüğü iddiasıyla aranan İ.Y., jandarmanın düzenlediği operasyonla kuş kümesinde yakalandı.

Şanlıurfa'da 25 Haziran 2018 yılında Bozova ilçesi Atatürk Baraj gölünde sulara gömülen otomobilde, Aziz Y. (45) başından tabancayla vurulmuş olarak bulundu. 3 Mayıs 2020'de Bozova'ya bağlı Çatak Mahallesi'nde gölet kenarında tabancayla vurulmuş Fethi Y.'ın (60) cesedi bulundu. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, her iki cinayetin failinin F.Y.'ın kardeşi İ. Y.olduğunu belirledi.

Zanlının Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki bir evde gizlendiğini belirleyen ekipler, adrese operasyon düzenledi. Şüpheli İ.Y, üzerindeki sahte kimlik ve ruhsatsız tabancayla evin damındaki güvercin kümesinde gizlenirken yakalandı.

Gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen İ. Y.'ın bir başka kardeşini de öldürmeyi planladığı ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 2 ayrı cinayetle ilgili 'Tasarlayarak canavarca hisle adam öldürme', 'Tehdit' ve 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçlamasıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Urfalı çiftin "dördüz" bebekleri

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan Orhan ve Ayşegül Yıldırım'ın dördüz bebekleri görenleri şaşırtırken, güzellikleriyle maşallah dedirttiler.

Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan Orhan ve Ayşegül Yıldırım çifttin dördüz bebeklerini ziyaret etti.

Alınan bilgilere göre, Eyyübiye ilçesi Onikleri mahallesinde yaşayan Orhan ve Ayşegül Yıldırım çifttin dördüz bebekleri dünyaya geldi. Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş, Eyyübiye Meclis Üyesi İbrahim Halil Beyaz ve Onikiler mahalle muhtarı Ali Doğan dördüz bebek dünyaya getiren Yıldırım ailesini ziyaret ettiler.

Şanlıurfa'da gizli bölmede yakalandı

Şanlıurfa’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ByLock isimli program kullandığı tespit edilen ve 3 yıldır firari halde aranan kadın yatak odasında yapılmış gizli bölmede yakalanmıştı. Yapılan işlemlerinin ardından adliliye sevk edilen zanlı tutuklandı

Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yapılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deșifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında yapılan çalışmalarda ByLock isimli program kullandığı tespit edilen ve 3 yıldır firari halde aranan kadın yatak odasında yapılmış gizli bölmede yakalanmıştı. Gözaltına alınan firari kadın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan. Z.T Şanlıurfa adliyesine sevk edilen zanlı tutuklandı.

Hasta yakınları, güvenlik görevlisini darp etti!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde özel bir hastanede güvenlik görevlisi koronavirüs tedbirleri kapsamında uyarıda bulununca yaklaşık 20 hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi. darp edildi.

Olay Karaköprü ilçesi Şenevler mahallesinde bulunan bir özel hastanede yaşandı. İddiaya göre Özel bir hastanede ameliyat olan bir hasta servise alındı. Hastayı ziyarete gelen yakınları odayı doldurduğu gerekçesi ve koronavirüs tedbirleri kapsamında özel güvelik amiri İbrahim Sezer tarafından uyarıldı. Uyarı karşısında sinirlenen hasta yakınları, tartıştıkları güvenlik görevlisini tekme tokat dövmeye başladı. Olayı gören diğer güvenlik görevlilerin araya girmesiyle Sezer yaklaşık 20 kişinin elinden alındı. Darp edilen güvelik görevlisi İbrahim Sezer, acil serviste tedaviye alındı. Darp raporu alan Sezer, polise başvurup şikayetçi oldu.

Urfa'daki faciada baba-oğul hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir evde tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Kaan Can Serpinli ve 4 aylık oğlu Asil Göktuğ Serpinli Şanlıurfa'da yapılan törenin ardından memleketine uğurlandı.

Alınan bilgiye göre, Suruç ilçesi Barış Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'nde bir apartmanın 6. katındaki dairede tüp patlaması meydana geldi. Patlama sonrası evde çıkan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayın yaşandığı daireden kopan beton ve cam parçalarının da park halindeki bazı araçların üzerine düştüğü görüldü. Olayda evde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Kaan Can Serpinli ve 4 aylık oğlu Asil Göktuğ Serpinli hayatını kaybetti. Uzman çavuşun yaralı eşi ve kızı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Kaan Can Serpinli ve 4 aylık oğlu Asil Göktuğ Serpinli için İl Jandarma komutanlığında düzenlenen tören düzenlendi.

Urfa'da kar mahzarları büyüledi

Türkiye'nin dört bir yanında etkili olan kar yağışı Şanlıurfa'da da etkisini gösterdi. Kentte sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Beyaz örtüye bürünen tarihi Göbeklitepe, Şanlıurfa kalesi ve Balıklıgöl ve sakin şehir Halfeti'de görsel şöleni ile büyüledi

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da kent merkezine ve Harran ovasına kar yağdı. sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Kentti beyaza bürüdü. Şanlıurfa’nın. Bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezi ve bir çok ilçesinde başlayan kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Bu arada emniyet ekipleri, trafiğe çıkacak sürücülerin tedbir almalarını istedi. . Beyaz örtüye bürünen tarihi Göbeklitepe, Şanlıurfa kalesi ve Balıklıgöl ve sakin şehir Halfeti'de görsel şöleni ile büyüledi

Urfa'da cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

Şanlıurfa'daki cadde ve sokaklarda genelge doğrultusunda dışarı çıkmalarına izin verilen az sayıda kişinin olduğu görüldü. Kentin normal zamanda en işlek caddelerinden Atatürk bulvarI, Topçu meydanı ve Balıklıgöl platosunda sakinlik hakim

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında geçen hafta başlayan tüm yurtta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. .Ülke genelinde dün 21.00'de başlayan ve 11 Ocak Pazartesi 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Şanlıurfa'nın işlek noktalarında polis ekipleri tarafından denetimler yapıldı. Şanlıurfa’da Cadde ve sokaklarının boş kaldığı gözlemlendi. Kentin en kalabalık meydanlarından olan Atatürk bulvarı ve Topçu Meydanı da sessizliğe bürünürken kısıtlamadan muaf olan işletmeler mesailerine devam etti.Belirli noktalarda denetim gerçekleştiren polis ekipleri, durdurdukları araçlarda sürücülerin izin belgelerini kontrol ediyor.

Suruç ve Sultanahmet saldırı planlayıcısı tutuklandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ve Sultanahmet patlamaları gibi birçok canlı bomba eyleminin saldırılarında kullanılan patlayıcıları temin ettiği belirlenen ve Şanlıurfa'da yakalanan DEAŞ’lı terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal yoğun güvenlik önlemleri alında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Alınan bilgilere göre , 12 Ocak'taki operasyonda gözaltına alınan terörist Süleyman El Aggal'ın, Mahir El Aggal'ın planlayıcıları arasında olduğu 12 Ocak 2016'da 10 Alman vatandaşının hayatını kaybettiği ve 14'ü yabancı uyruklu 16 kişinin yaralandığı İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba saldırısı ile 20 Temmuz 2015'te 33 kişinin öldüğü, 86 kişinin yaralandığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen canlı bomba saldırısında kullanılan malzemeleri temin ettiği belirlenmişti.

Her iki olayda da patlayıcıları temin ettiği ve Türkiye’ye getirilmesini sağladığı tespit edilen ve Şanlıurfa'da yakalanan DEAŞ terör örgütü üyesi Azzo Halaf Süleyman El Aggal, yoğun güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa'da adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Urfa'da 5 kişinin öldüğü olayda flaş gelişme!

Şanlıurfa'da iki ay önce iki aile arasında çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) araması bulunan 2 şüpheliyi, şafak operasyonuyla yakaladı

Olay, 26 Aralık 2020’de Şanlıurfa-Bozova karayolu üzerindeki Çimento fabrikası yakınlarında yaşanmıştı. İddiaya göre aralarında daha önce husumet bulunan Avcı ve Polat ailelerinin fertleri arasında tabanca ve uzun namlulu tüfeklerin de kullanıldığı kavgada 5 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma yürüten Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) 5 kişinin öldürülmesi olayı firarisi olan şüpheli H.P. yapılan istihbarat çalışması sonucu Karaköprü ilçesinde bir yakınında olduğu bilgisi üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığın'dan alınan adli arama kararı ile birlikte JASAT ekipleri şüphelinin evine şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda firari şüpheli H.P. ve ev sahibi A.P.(57) gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi Jandarma'daki işlemlerin ardından , ‘Kasten adam öldürme’ suçundan adliyeye sevk edildi . H.P. isimli şahıs tutuklanırken, A.P. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Urfa'daki belediye başkanlarından toplu açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abiden Beyazgül hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili ilçe belediye başkanları toplu basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abiden Beyazgül hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili ilçe belediye başkanları bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya , Halilye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Bozova Belediye Başkanı Süphi Aksoy, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci,Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat uzun ve Ak Parti İlçe Başkanları katılım sağladı.

Urfa'da cinnet! Önce kadını sonra kendini vurdu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde silahla önce bir kadını öldüren Halil K. daha sonra ise aynı silahla kendisini vurdu.

Olay Haliliye ilçesi Güneş mahallisinde yaşandı. İddiaya göre, Güneş mahallesinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı Halil K. Meryem G. İsimli kadın ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Halil K., pompalı tüfek ,ile Meryem G’e ateş etti, daha sonra da kendini vurdu. Mahallede vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi ve jandarma ekibi sevk edildi. Eve giren sağlık ekipleri kadının öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Halil K. İse ambulans ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen Halil K. kurtulmayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Meryen G. ve Halil K. Otopsi yapılamak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa'da silahlı kavga, 2 ölü

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bir kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı silahlı kavgada ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Kavga akşam saatlerinde Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı mahallesinde bulunan mağaralar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Silahın kullanıldığı kavgada İ.K. İle M. K. olay yerinde hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerine kaldırıldı. Bölgede güvenlik önlemi alarak inceleme başlatan polis, mermilerin hedefi olan bir otomobil ile 2 adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Olay yerinde hayatını kaybeden kişilerin cenazesi savcılık incelemesinin ardından otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Şanlıurfa'da facia: Minibüsün içinde cesetlerine ulaşıldı!

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı kırsal Buğdayhüyük Mahallesi Fırat Nehri kenarında bulunan bir minibüsün içinde 3 kişinin cesedi bulundu.

Edinilen bilgilere göre olay Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı Buğdayhüyük Mahallesinin Fırat Nehri kıyısında meydan geldi. İddiaya göre ısınmak için araç içindeki kömür sobasını yakan ve karbon monoksit gazından zehirlenen 3 kişinin cansız bedeni bulundu.

Aracın içerisinde birilerinin cansız şekilde yattığını gören çevredekiler jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdiler. Olay Yerine giden sağlık ekipleri yaptıkları incelemede K.İ. (10), H.İ. ve M.K.'nin cansız bedenine ulaştılar. Olay yerinde jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı.Jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

Urfalıların Dört Gözle Beklediği Çevik Kuvvet Açıldı

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Karaismailoğlu adeta yılan hikayesine dönen ve Urfalıların beklediği Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın açılışını da düzenlene törenle gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Karaismailoğlu'nu havaalanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal, Ahmet Akay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı karşıladı.

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu

Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan şahıslardan 11’i tutuklandı 10 bayan ise sınır dışı edilmek üzere Harran Geri Gönderme merkezine teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri fuhuş çetelerine yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler Şanlıurfa merkezde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 18 şahıs gözaltına alınırken 31 bin 545 TL’ye ise el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şahıstan 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 11 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 yabancı uyruklu bayan şahıslar ise sınır dışı edilmek üzere Harran geri gönderme merkezine teslim edildi.

Şanlıurfa'da 200 polisin katılıyla mağaralar bölgesine operasyon, 29 gözaltı

Şanlıurfa' da 55 200 polisin katılımıyla mağaralar bölgesi ile 13 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 33 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 55 ekip ve 200 polisin katılımıyla Eyyübiye ilçesi Topdağı, Şıh Maksut mahallerinde bulunan mağaralara ile 13 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 kurusıkı, 180 mermi, 5 kesici alet, 10 gram eroin, 22 gram metamfetamin, 63 uyuşturucu hap, çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda eşya, kumar oynatma malzemeleri ele geçirildi. 18'i çeşitli suçlardan arananlar olmak üzere toplamda 33 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılırken, 11 şüpheli şahıs ise gözaltına alındı.Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.

Şanlıurfa'da 6 yerel çeşit tescil aldı

GAPTAEM tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'nın 6 yerel çeşidi tescillendi.

Türkiye'nin önemli yerel lezzetlerine sahip kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, 6 çeşit daha tescil aldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'da yetişen Şelengo, Tat Karpuzu, Urfa Kavunu, Urfa Kabağı, Tophan Patlıcanı ve Zabaran patlıcanı için başvurular yapıldı.

Ankara Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünde yapılan tescil toplantısında Şelengo, Tat Karpuzu, Urfa Kavunu, Urfa Kabağı, Tophan Patlıcanı ve Zabaran patlıcanı tescillendi.

Urfa'da kanala düşen çocuktan acı haber geldi

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde sulama kanalına giren 14 yaşındaki çocuktan acı haber geldi. Çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

Olay Eyyübiye İlçesine bağlı Çamurlu Mahallesinde meydana geldi. iddiaya göre, Mahallede bulunan sulama kanalında dengesini kaybeden İsmail D. DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Akıntılı suda gözden kaybolan çocuğun durumu öğrenen aile sulama kanalının bulunduğu bölgeye giderken İsmail D.'nin elbise ve ayakkabılarını sulama kanalının yanında buldu. Aile durumu jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gece saatlerinde sulama kanalı ve çevresinde arama çalışmaları yapan ekipler kaybolan çocuğu bulmak için yoğun çaba harcamaya sarf ederken Bugün Su Altı Grup Amirliğinde görevli dalgıç polisler, çocuğu bulabilmek için yine arama çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucunda, çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

Şanlıurfa'da katliam gibi kazada ölen 5 kişi defin edildi

Şanlıurfa'da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 5 kişi cenazeleri defin edildi.

Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mustafa B. yönetimindeki 34 SY 4531 otomobil ile sürücüsü henüz öğrenilemeyen 35 AJS 226 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada hurdaya dönen araçlardaki Mustafa B, Süleyman Bütün, Mehmet Alpak, Hadi Alpak, İbrahim Alpak ile Ahmet Gün yaralandı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan şahısları çıkartıp sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Süleyman Bütün, Mehmet Alpak, Hadi Alpak, İbrahim Alpak ve Ahmet Gün hayatını kaybetti. Diğer yaralının sağlık durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden 5 kişi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak ailelerine teslim edildi. Mehmet Alpak, Hadi Alpak, İbrahim Alpak Uğurlu mahallesinde, Sülayman Bütün İmam Bakır mahallesinde, Ahmet Gün ise Hayati Harran mahallesinde defin edildi.

Urfa’da hayatını kaybeden baba oğul toprağa verildi

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde silahlı kavgada hayatını kaybeden Baba oğul toprağa verildi.

Kavga Hilvan ilçesine bağlı kırsal Faik (fik) Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Ökte ve Demirkol ailenin fertleri arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada baba Adil Ökten ve oğlu Mahmut Ökten hayatını kaybetmişti. 2 kişi ise yaralanmıştı. Baba ve oğul yapılan otopsilerin ardından Hilvan ilçesine bağlı Faik Kırsal Mahallesi’nde toprağa verildi.

Olaya karıştığı belirlenen 5 kişi gözaltına alınırken, jandarma ekipleri kavganın çıktığı mahallede geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

Urfa'da kan donduran olay: Çürümüş halde bulundu

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde boş bir evde çürümüş bebek cesedi bulundu.

Edinilen bilgilere göre olay, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre 3703 sokakta kötü koku alan mahalle sakini kokuyu boş bir evde geldiğini fark edince durumu emniyet ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler mahallede bulunan boşa eve girdi. Ekipler yaklaşık 2 aydır çürümüş vaziyete bebek cesedi ile karşılaştı. Olay yerine gelen ekipler poşet içerisinde ölmüş bebeğin incelemesinin ardından Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.

Urfa’da bayramın ilk günü acı olay!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde DSİ ait sulama kanalında bir erkek cesedi bulundu.

Alınan bilgilere göre, olay Eyyübiye ilçesi Fatik mahallesinde meydana geldi. DSİ’ye ait sulama kanalında ceset gören vatandaşlar durumu Jandarma ekiplerine haber verdi. Olayın haber verilmesi ile Jandarma ve olay inceleme ekibi sevk edildi. Kanaldan çıkarılan erkek cesedi yapılan inceleme sonrası cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Jandarma ekipleri Manisa'da kuyu sondaj işinde çalışan evli ve 2 çocuk babası 26 yaşındaki İsa Aslan, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı izin alarak Şanlıurfa'ya geldi. Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi'nde bulunan eşi ve çocuklarının yanına gelen İsa Aslan, 29 Nisan Perşembe akşamı eşine 'Babamlara gidiyorum' dedi. Babasına götürmek üzere aldığı 4 bin Türk lirası ile evden ayrılan İsa Aslan, kayıplara karıştı.

Ailesi her yerde Aslan’ı ararken cesedin ona ait olabileceği şüphesi üzerine aileye haber verildi. Adli tıp kurumuna gelen aile çocuklarını teşhis etti. Otopsinin ardından Aslan Haliliye ilçesi Konuklu mahallesinde defin edilecektir.

Urfa’da yasaklar kalktı! yeni normalleşme dönemi başladı

Şanlıurfa’da Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokak kısıtlamaları bugün itibarıyla sona erdi. Bugünden başlayarak kamuda normal mesai sistemine dönülüyor. Faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri bugün tekrar açılıyor.

Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında 'tam kapanma' uygulandı. Tam kapanma tedbirlerinin ardından vaka sayısı kontrol altına alınırken, 1 Haziran'dan itibaren kademeli normalleşme dönemine geçildi. Geçen hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle kademeli normalleşmede 3. etaba geçileceğini ifade etmişti.

Urfa'da duran otomobil kazaya neden oldu: 2 ölü 3 yaralı

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesinde yol kenarında duran otomobile başka bir otomobilin arkadan çarpması sonucu 2 kişi öldü 3 kişi ise yaralandı.

Kaza Haliliye İlçesine bağlı Yeşildirek Mahallesinde bulunan Yeşildirek Köprülü kavşağı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre seyir halinde ilerlemekte olan A. T. İadesindeki 63 VN 843 plakalı otomobil arka tampon kısmının çıkması üzerine yolda durmak zorunda kaldı.

Yol kenarında durarak aracın arka kısmındaki tamponun düzeltilmeye çalışıldığı sırada aynı yol üzerinde gelen Ö. H. Ö. yönetimindeki 34 UN 2575 plakalı otomobil tamponu düzeltmek için yolda duran aracı fark edemediği günesin etkisi ile duran otomobile çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araçlarda bulunan A.T, Ö.H. Suriye uyruklu Ahmet, Muhammed ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi ile olay yerine ambulans, itfaiye ve polis sevk edildi. Çevredekilerin yardımı ile araçlardan çıkarılan yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastanesine kaldırılan 5 yaralıdan Suriye uyruklu Muhammed El Binşi ve sürücü A.T yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan diğer 3 kişinin ise tedavisinin devam edildiği öğrenildi. Sürücü Ö.H..Ö gözaltına alındı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Urfa'da 15 Temmuz şehidi mezarı başında anıldı

Şanlıurfa’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5 ncü yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da şehit düşen üniversite öğrencisi Mustafa Direkli mezarı başında anıldı.

15 Temmuz şehitlerini anmak için Şanlıurfa’da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz günü askeri darbe girişimine karşı koymak için önünde durduğu tanktan ateş açılması sonucu İstanbul Atatürk Havalimanı’nda şehit düşen üniversite ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Mustafa Direkli için Bediüzaman Aile Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte anma programı düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, 20. Zırhlı Tugay komutanı Oktay Aybuga, AK Parti Başkanı Abdurrah Kırıkçı, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, Yeniden Refah Partisi İsa Döğmecii Anavatan il Başkanı Halil Aslan, İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, Şehitler dernek Başkanı Mehmet Yavuz, protokol üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. Kalabalık Mezara karanfil bırakıp dua etti.

Urfa'da Boğularak Ölen Üç Kardeş Yan Yana Defnedildi

Şanlıurfa'da kontrolden çıkarak sulama kanalına devrilen otomobilde boğulan 3 kardeşin cenazesi yan yana defnedildi.

Şanlıurfa'da, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrilen otomobilde boğulan Abdulaziz Bakış (23) ile kardeşleri Sara ve Zeynep Bakış'ın cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Bakış kardeşlerin cenazeleri, İkiağız Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi.

Urfalı çocukların sıcakla imtihanı

Şanlıurfa'da 43 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle köydeki çocuklar su kuyularından çıkan su ile serinliyorlar.

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte son günlerde hava sıcaklığı etkisini iyice gösterdi. Bugün kentte termometrelerin 43 derecede olduğu görüldü. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, park ve bahçelerde vakit geçirerek serinlemeye çalışken köyde tarlada çalışan çocuklar ise su kuyularından çıkan su ile serinleme çalışıyor.

Şanlıurfa’da seyyar satıcı kendi aracının altında can verdi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde pikap ile ağacın arasına sıkışan seyyar satıcı hayatını kaybetti.

Olay Birecik ilçesine bağlı Ünsal kırsal mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre ilçede seyyar satıcılık yapan 54 yaşındaki İzzet U. 27 AFN 576 plakalı aracını park ederek ağacın altında dinlenmeye geçtiği esnada araç aniden hareket etti. Aracı durdurmak isteyen Sürücü ağaç ile araç arasında sıkıştı.Seyyar satıcının sıkıştığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık,itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Sağlık Ekipleri yaptıkları incelemede sürücü İzzet U’nun hayatını kaybettiğini belirledi.İtfaiye ekiplerinin çabasıyla araç ile ağaç arasında sıkışıp hayatını kaybeden İzzet U.’yu bulunduğu yerden çıkartarak olay yerinde hazır bekletilen Cenaze aracıyla Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Urfa'da acı haber geldi! İki Can Gitti

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde DSİ ait sulama kanalına düşen iki çocuktan birinin cansız bedeni dün bulunmuştu diğer çocuğun da cansız bedeni 40 kilometre uzaklıkta bulundu.

Olay, dün Haliliye ilçesine bağlı İkiağız Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sulama kanalının yanında gezen 9 yaşındaki Tahir D.ve 8 yaşındaki Enes K., suya düştü. İki çocuk sulama kanalına düşerek, akıntılı suya kapılarak gözden kayboldu. Dengelerini kaybederek düşen çocukları görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve sualtı polisleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri, yaptıkları arama çalışmaları sonucunda, 8 yaşındaki Enes K.’un cansız bedenine ulaşıldı. Enes K.’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Su dalgıç polisleri kaybolan 9 yaşındaki Tahir D. için sulama kanalında arama çalışması başlattı. Yapılan aramada Enes’in cansız bedeni, düştüğü yerin 40 km uzağındaki Harran ilçesine bağlı Meydankapı Mahallesi yakınlarındaki sulama kanalında Tahir D.'nın cansız bedeni bulundu. Sudan çıkarılan ceset otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli tıp kurumuna kaldırdı.

Urfa'da 5 çocuk babasının feci ölümü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde elektrik akımına kapılan 5 çocuk babası Ahmet A. hayatını kaybetti.

Olay Harran ilçesine bağlı Sütlüce mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, evde elektrik arızasını gidermeye çalışan 35 yaşındaki 5 çocuk Ahmet A. elektrik akımına kapıldı. Akıma kapılan kişiyi gören ailesi durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Ahmet A. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Harran Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Ahmet A. doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Ahmet A. cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa adli tıp kumruna getirildi jandarma Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Urfa kırmızıya boyandı, fiyatlar düştü

Şanlıurfa'da pul biber ve isot fiyatlarında yüzde 50 oranında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 5 TL'yi bulan isotun fiyatı Hal de artmasıyla 1,5 liraya kadar düştü.

Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından çokça tüketilen ve en çok rağbet gören baharat olan isot, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Şanlıurfa’da vatandaşlar kırmız biberleri alıp evde isota dönüştürürken, Şanlıurfa’da en çok satılan ürünler arasında yer alan isot, ŞUTİN Hal pazarında çoğalması ile Eylül ayı ile birlikte fiyatları düştü. Bir hafta önce Hal'da kilosu 3 Liradan satılan İsot TL'yi 1,5 liraya kadar düştü.

Urfa'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: Ölü ve yaralılar var

Şanlıurfa- Birecik yolunda otomobil ile kamyonetin çarpıştı. Meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Suruç- Birecik Yolu Yanaloba Mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Suruç-Birecik Yolu üzerinde seyir halinde ilerlemekte olan Meryem Altun idaresindeki 34 PH 9921 plakalı otomobil ve Aziz Kurt idaresindeki 49 F 0702 plakalı kamypnet çarpıştı. Kazada Meryem Altun, Aziz.Kurt ve Orhan Pakır yaralandı. Sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları yaptıkları ilk müdahalenin ardından Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Aziz Kurt, yapılan müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da feci kaza: Anne Baba öldü 6 çocuk yaralı

Şanlıurfa Suruç yolu Aligör yol ayrımında kepçe ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında Anne, Baba öldü 6 çocuk yaralandı

Kaza dün gece Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Aligör mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre seyir halinde olan bir 06 BZG 468 plakalı otomobil kaldırdı.Yaşanılan ile kepçe kafa kafaya çarpıştı.

Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.Yaşanılan kazada otomobilde bulunan Anne Samira Zoro ve Baba Emin Atçı hayatını kaybederken Sümeyya, İrem, Fatma, Meryem Atçı, Aziz, Ali Asaf Zira yaralandı.Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesinde götürülerek tedavi altına alındılar.

Şanlıurfa'da ‘Beyaz Altının’ altın yılı

Şanlıurfa'nın Harran ovasında hasat sürerken, ürünün fiyatının 12 liraya yükselmesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa'da hasat sezonunun sürdüğü pamuk, rekolte ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi. Nisan ve mayıs ayında ekimi yapılan ve bugünlerde hasadı sezonunun yaşandığı pamuk, verim ve fiyat artışıyla üreticisinin yüzünü şimdiden güldürdü.

Şanlıurfa'da ‘Beyaz Altının’ Altın Yılı

Harran ovasında ‘Beyaz Altın’ olarak nitelendirilen pamukta hasat sürüyor. Lifiyle tekstile, çekirdeğiyle yağ ve yem sanayisine, linteriyle kağıt sanayiine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında gelen pamukta Şanlıurfa'da üretimle Türkiye üretiminin yüzde kırkını karşılıyor..

YENİ BİR REKOR DAHA KIRARAK 12 TL'YE ÇIKAN PAMUK ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Bu yıl arz sıkıntısı nedeniyle fiyatları hızla tırmanışa geçen pamuk, Türkiye'de de rekor kırmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da bu yıl rekor kırarak 12 TL'den işlem gören pamuk, çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Harran ovasında yıllardır pamuk düşük fiyattan çıkmayan ancak bu yıl arz sıkıntısı nedeniyle fiyatları hızla tırmanışa geçen pamuktan, yeni bir rekor daha geldi. Pamuk 12 TL’den işlem görüyor.

Şanlıurfa feci kaza, 2 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa Birecik karayolunda seyir halinde olan 3 aracın çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi öldü 3 kişi ise ağır yaralandı.

Kaza Şanlıurfa Birecik karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre seyir halinde olan Suphi G.’nin kullandığı 63 ZU 482 plakalı hafif ticari araç ile Abdullah Cengiz’in kullandığı 34 BJS 643 plakalı otomobil çarpıştı Çarpışmanın etkisiyle şarampole devrilen otomobil ikiye bölündü. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen sağlık ve Jandarma ekiplerine bildirdiler. Kazada sürücülerden Abdullah Cengiz olay yerinde hayatını kaybederken Suphi G., Tekin G., Şahin G. ve Mehmet Cengiz yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Ardından yarlılar 112 Sağlık ekipleri tarafından Birecik Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Cengiz de kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da kadın cinayeti

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yabancı uyruklu genç kadın sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.

Olay Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek mahallesinde bulunan Perşembe pazarının yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokakta yürüyen 22 yaşlarında olduğu öğrenilen yabancı uyruklu S.H (22) isimli genç kadın henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Kadın, kanlar içinde yere yığılırken henüz ismi öğrenilemeyen zanlı ise koşarak olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan incelemede Suriye uyruklu S.H (22) isimli genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi.

Şanlıurfa'da hafif ticari araç kamyonet ile çarpıştı, 3 ölü, 4 yaralı

Şanlıurfa- Birecik yolunda kamyonet ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Suruç- Birecik yolu Arat Dağı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Suruç Birecik yolunda seyir halinde devam eden soğan yüklü 34 AG 419 plakalı kamyonet yola çıkan 44 HT 681 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle hafif ticari araç ile kamyonet taklalar atarak şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazayı gören diğer araç sürücüleri ise olay yerine giderek durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda sağlık ekipleri Yakup, Nejdet, ve Meryem Korkmaz’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Urfa'da önce eşini sonra kendini vurdu

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde eşi Meral B.’yi sağlık ocağının önünde silahla vurarak öldürürdü, daha sonra kendi kafasına sıkarak intihar etti.

Olay, Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi 23 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, M.B. isimli kadın, eşi M.Ş.B. ile birlikte 6 aylık bebeklerini sağlık ocağına aşıya götürdü. Burada tartışan çift dışarı çıktı.

Dışarıda da tartışmaya başlama devam edince cinnet getiren koca, eşini silahla vurduktan sonra kafasına sıkarak intihar etti. Durumu görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ile polis sevk edildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede her iki şahsın da hayatını kaybettiğini belirledi. Çiftin neden tartıştığı henüz belirlenemedi. Cenazeler, otopsi Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Çiftin 6 aylık bebekleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49