“Yazmak, hem konuşmak hem de susmaktır. Sessiz çığlıklar atmaktır.” diyor Marguerite Duras.
 
Bana göre yazmak :
 
Sevindiğin de harflerin kahkahalara dönüşmesidir...
 
Üzüldüğünde göz yaşlarının harf harf damlamasıdır... yazmak.
 
Yazmak bazen insanın harflerle dertleşmesidir...
 
Bazen de farklı alemlere yolculuktur... yazmak.
 
Evet ,yazmak en erdemli davranış olduğu gibi yazar da en erdemli insandır.
 
Yazarlık toplumun duygularını,düşüncelerini ,sorunlarını yansıtan en önemli araçtır.Kısacası yazar, bir toplumun vicdanıdır.
 
Kendini yazar olarak kabul eden bir insanın ,üzerine yüklenmiş olan sorumluluğun farkında da olması gerekir.Çünkü toplum onu, yeri geldiğinde gözü,kulağı yeri geldiğinde de içinde haykırmak istediği haksızlıkları dışarıya yansıtan vicdanı olarak görür.
 
Toplumun vicdanı olan yazarlar, vicdanlı olmak zorundadır.Basit bir dünyevi menfaat için kendi değerlerini düşürmemeleri gerekir. Bağımsız olmaları gerekir.
 
Bediüzzamanın deyişiyle '' Edipler edepli olmalı; hem de edeb-i İslâmiye ile müteeddib olmalı. Ve onların sözleri, kalb-i umumî-i müşterek-i milletten bîtarafane çıkmalı.''
 
Evet son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili özellikle bazı basın araçları ve yazarların siyasi ve toplumsal olaylarda göstermiş olduğu yanıltıcı ve yanlı tavır Bediüzzamanın sözlerinde ma'kes buluyor.Sanki Üstad bu zamanımıza seslenmiş gibi durum ortaya çıkıyor.
 
Yazılı ve görsel basına bakıyorsunuz.Hiç beklemediğiniz yazardan beklemediğiniz davranışı görüyorsunuz.
 
Kimisi kısa zaman önce yücelttiği insanları yerden yere vuruyor.Kimisi daha önce yerden yere vurduğu kişileri öve öve bitiremiyor.Bu durumu izliyor ve şaşkınlık içinde kalıyorsunuz.
 
Acaba nedendir ? ben yanlış mı düşünüyorum ? diye aklınıza sorular takılıyor.
 
Sonra bakıyorsunuz ki farklı beklentiler,farklı çıkarlar ve farklı duygular bu insanları söylemlerinden farklı şeyler yazdırmış.
 
Üzülüyorsunuz ve yazmanın erdemini bu kadar itibarsızlaştıranlara kızıyorsunuz. ''Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilenler, sonunda düz hat olup çiğnenmeye mahkumdurlar.'' diyerek yazıklar olsun diyorsunuz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49