Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

BDP Yürüyüşünde 1 gözaltı
Şanlıurfa Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın kolları başkanlığı tarafından yürüyüş yapıldı. Ceylanpınar’da yaşanan tecavüz davası protesto edildi.
Şanlıurfa’da BDP Kadın kolları Şelli Parkında toplanarak, Ahmet Bahçıvan iş merkezine kadar yürüyüş yaptı. Şelli Parkında toplanan grup, polis tarafından basın açıklaması yasağı getirildi. Şelli Parkında basın açıklaması yapamayan grup, Şelli Parkından Ahmet Bahçıvan iş merkezine yürüdü. Yaklaşık 150 kişilik grup sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin kontrolünde devam yürüyüş, Ahmet Bahçıvan İş merkezine gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Kadın Yaşam Derneği yöneticisi Sevinç Özipek “ Ceylanpınar’da meydana gelen 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelen şiddet ve taciz olayı bizleri bir kez daha derinden etkilemiştir. Yine Ceylanpınar’da daha önce de benzer olayların yaşandığı, küçük kız çocuklarının cinsel istismara uğramış ve öldürülmüş şekilde bulunduğu, bu olayın son iki yılda yaşanan 5. Olay olduğu bilgisi bizlere ulaşmıştır. Yaşanan bu olay ve varsa iddia edilen diğer olayların ayrıntılı bir şekilde araştırılarak, gerekli soruşturmanın derinlikli yürütülmesi kamu vicdanı açısından elzemdir. Yaşanan bu ve benzeri, insanlık dışı ve bizi insanlığımızdan utandıran bu vahşeti durdurmak için gerekli önlemlerin alınması da hükümetin asli görevleri arasındadır. Yetkilileri anlaşmaya imza atan taraf ülke olarak, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Çocukların bedensel ve ruhsal sağlıklarının gelişimi için güvenli alanlar oluşturmak bir zorunluluktur. Biz Urfa’da yaşayan kadınlar olarak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için faili gerçekleştiren kişi ya da kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ve sorumluluk sahibi herkesin olayın takipçisi olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından Aygül Kapıkaya çocuk isimli şiiri okudu ve toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 
BDP Yürüyüşünde 1 gözaltı
 
Şanlıurfa BDP Kadın kolları başkanlığı tarafından düzenlenen protesto yürüyüşünde 1 kişi çıkan seslerden rahatsız olduğunu ve grubun bağırmamasını istediği için gerginlik yaşandı. Grupla tartışan şahısla birkaç kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Polisin müdahale ettiği olayda 1 kişi göz altına alındı. Yürüyüş kaldığı yerden devam etti 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49