Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Karbon monoksit Dikkat
Şanlıurfa Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü kış aylarında soba, şofben ve kombi kullanımları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.
Kış mevsiminde soba zehirlenmelerine karşı çeşitli uyarıların yer aldığı açıklamada soba, şofben, elektrikli soba ve kombi kullanırken talimatlara uygun bir şekilde çalıştırılıp temizliğinin yapılması istendi. Şanlıurfa Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, baca temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini, doğalgaz kullanan vatandaşların yılda en az bir defa yetkili servise kombi bacalarını temizletmesini istedi. Odun ve kömür sobalarını kullanan vatandaşların da yılda en az iki defa bacalarını temizlemesi gerektiğini aktaran Şanlıurfa Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, ısınma amaçlı odun, kömür ve gaz yağı sobası kullanan vatandaşların da rüzgârlı günlerde sobalarını mutlaka söndürmeleri gerektiğine işaret etti.
Karbon monoksit zehirlenmesi belirtilerinin de yaptığı yazılı açıklamada aktaran Şanlıurfa Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, kısa soluk alma, göğüste sıkışma, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma belirtilerin kişinin zehirlendiğine işaret ettiğini hatırlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49