Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Esat’ın Zumlundan Kaçan Suriyeliler tarlada Yatıyor
Şanlıurfa-Suriye, den Esad zulümden,dan kaçan Suriyeliler Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulan Suriyeliler, konteyner kente girmek için sıra bekliyor. Yüzlerce Suriyeli vatandaş, kundaktaki çocuklarıyla birlikte Harran ilçesindeki konteynır kente girmek için sıra bekliyor. Yaklaşık bir haftadır tarlada yatan yüzlerce Suriyelinin yardımına, çevredeki köylüler yetişti. Kazanlarla sığınmacılara yemek yapan vatandaşlar yüreklerinin dayanmadığını ifade ederek, yetkililerden bu sığınmacılara yardım edilmesini istedi. bir çok köye sıkınan Suriyeliler Harran Konteynır kentine yerleşmek istiyor  Suriye vatandaşları ise "İnşallah bizi de alırlar diye haftalardır burada soğukta bekliyoruz ama almıyorlar. Çoluk çocuk perişan olduk, yardım edin diye konuşurken özelikle çocukların tarlada yerde yatmaları herkesi çok üzüyor tarlada yaşayan Suriyeliler kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyorlar tarlada yaşayan Suriyelilerin birçok yaralı ve hasta var Suriyeliler Konteynır tente alınmalarını bekliyorlar
Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak, torunlarıyla Türkiye’ye sığınan Suriyeli kadın, yaşadıklarını anlatırken zor anlar yaşadı.
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde kurulan konteynır kente girmek için kapıda bekleyen Suriyeli bir kadın, savaşta yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Suriyeli kadın, "İki oğlumu savaşta kaybettim. Torunlarımla bir haftadır buradayız. İçeriye alınmak için bekliyoruz" dedi.
Günlerdir konteynır kentin önündeki tarlalarda torunlarıyla kalan Suriyeli kadın, torunlarının hasta olduğunu ve bu nedenle tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.(Mustafa BAYAR)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49