Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Akçakale bir-der yardımda sınır tanımıyor.
İsmail Arslan
Birlik köprüsü derneği (BİR-DER) Suriye’nin Tellebyad ilçesinde zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere kıyafet dağıttı. Akçakale birlik köprüsü derneği Suriye’nin Tellebyad ilçesinde Suriyeli mültecilere sahip çıkmak için başlatmış olduğu “Bugün Ensar olma vaktidir.” Kampanyasından, hayır sahiplerinden topladığı kıyafetleri Tellebyad mıntıkasında bulunan medrese-tül Zeynep okulunda yaşayan yaklaşık 1000 kişiye kıyafet yardımında bulundu. Birlik köprüsü derneği özellikle giyim ve ısınma gibi temel ihtiyaçları hayırseverlerden toplayarak mültecilere ulaştırılmak üzere Tellebyad’a düzenli olarak gidiyor. Tellebyad’da ki mültecilerin soğuk hava şartlarının getirmiş olduğu zorluklarla mücadele etmeleri için hayır sahiplerinden soba, kışlık kıyafet, halı, sünger gibi malzemeler talep ederek zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere ulaştırmaya çalışıyorlar.  Birlik köprüsü derneği yönetiminin yaptığı açıklamaya göre; “ Suriyeli mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ilk öncelikle insani, daha sonra İslami sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Peygamber efendimizin Medine ye hicreti esnasında samimi ve sıcak karşılamanın aynısını bugün Suriye den gelerek canlarını ve namuslarını bizlere teslim etmiş bu insanlara göstermenin tam zamanıdır. Onlar savaşla imtihan oldular, bizlerde onlara sahip çıkarak imtihan oluyoruz. Dileğimiz odur ki; hayır sahiplerinin ellerinden gelen yardımlarını esirgemelerini diliyoruz. Bu yüzden “Bugün Ensar olma vaktidir” dediler. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Akçakale ye yerleşen Suriyeli vatandaşlara BİR-DER sahip çıkıyor. Zor şartlarda yaşamaya çalışan Suriyeli vatandaşlara gece çalışmalarıyla kıyafet yardımlarında bulunmaya çalışıyor.  Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sığınan, ancak Süleyman şah çadır kentin de yer bulamayan Suriyeli mülteciler ilçede buldukları kiralık evlere yerleşiyorlar. Burada zor şartlar altında yaşama çalışan Suriyeli mültecilere Birlik Köprüsü Derneği kıyafet yardımlarında bulunarak ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Yaklaşık 3000 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığı ilçede geceleri aşırı soğuktan dolayı sorunlar yaşayan vatandaşlara birlik köprüsü derneği kıyafet yardımında bulunarak sağuktan bir nebzede olsa korunmalarını sağlıyor. Birlik köprüsü derneği yönetiminin yaptığı açıklamaya göre; “ bugün Ensar olma vaktidir.” Kampanyası kapsamında başlatmış olduğumuz çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Suriyeli Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden gelen her türlü yardımları yapmaya çalışıyoruz. Türkiyeli kardeşlerimizden ellerinden gelen her türlü kışlık yardımları ister kendileri bizzat veya birlik köprüsü derneğine bırakarak bu kardeşlerimizin dertlerine ortak olabilirler. Allah bu zor şartlarda hayır kapılarını ve gönül kapılarını açan kardeşlerimizden razı olsun” dediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49