Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

 Yılmaz; Okuma Salonun Açtı
(SODES) kapsamında Devteşti Mahallesi'nde yaptırılan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği Önceller Okuma Salonu'nu ziyaret ederek girdiği bir sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Burada gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, SODES Programı kapsamında hizmet veren okuma salonuna gelen öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde okuldaki derslerini takviye ettiklerini söyledi.
 
"Bizim en büyük geleceğimiz, en büyük sermayemiz bu çocuklardır" diyen Bakan Yılmaz, çocukların iyi yetişmesinin kendileri, aileleri ve bütün ülke için önemli olduğunu ifade etti.
 
İnsana yapılan yatırımı bütün yatırımların önünde gördüklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"SODES dediğimiz bir programımız var. Burada da özellikle kadınlarımıza, çocuklarımıza, genç kızlarımıza dönük projelere özel önem ve öncelik veriyoruz. Sadece kamu kurumları aracılığıyla değil, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla da bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kalkınma dediğimiz insansız olmaz, insan kalkınmanın odağında var. Kalkınmanın en önemli unsuru insan. İnsanı biz ne kadar geliştirirsek, fırsat eşitliğini ne kadar arttırsak, sosyal adaleti ne kadar geliştirirsek o kadar ileri bir toplum haline geliriz. Bu programlarımız yenilikçi programlar, daha önce böyle şeyler yoktu. Bu dönem bu programlar başladı ve gerçekten çok başarılı olduğunu görüyoruz."
 
SODES kapsamındaki projelere 2013 yılında da devam edileceğini dile getiren Yılmaz, bu kapsamda Şanlıurfa'da birçok projeye destek olduklarını söyledi.
 
"Müslüm Gürses'in sağlık durumu"
 
Daha sonra öğrenci ve davetlilerle birlikte kahvaltı yapan Cevdet Yılmaz, burada öğrenciler tarafından seslendirilen Türkçe ve Kürtçe ilahi ile şarkıları dinledi. Yılmaz, öğrencileri tebrik edip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Bakan Yılmaz, çıkışta bir gazetecinin hastanedeki tedavisi süren Müslüm Gürses'in sağlık durumuyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:
 
"Allah kendisine acil şifalar versin, yardımcısı olsun. Gerçekten güzel sesiyle, tavrıyla, duruşuyla yıllarca milletimizin gönlünde taht kurmuş bir sanatçımız. Kendisine Allah'tan şifalar diliyorum. Bütün yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah daha iyi bir durumda görürüz, sanatçılar gerçekten son derece önemli. Bir toplum sadece fiziki gelişmeyle bir yere ulaşamıyor. Kültürle sanatla örfle adetle bütün bu değerlerle hayatımız zenginleşiyor. Müslüm Gürses'e de toplumumuza yıllarca bu anlamda katkıda bulunmuş değerli sanatçımız."
 
Etkinliğe, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49