Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Yerli üretim olmayınca fiyatlar düşmüyor!
Üretimi fazla olmaması sebebiyle sebze fiyatları cep yakıyor. Dar geçimlileri sebze pazarına uğramazken, pazara gelen vatandaşlar da ancak günlük alışveriş yapıyor.
 
Hal pazarı ve sebze meyve sebze pazarlarında fiyat pahalılığı nedeniyle müşteri bulunmazken, manavlar da işsizlikten yakındı. Kış aylarının etkisinin yaşandığını dolayısıyla meyve sebze fiyatlarının düşmediğini belirten esnaflar, fiyatlardan ötürü satışların olmadığını söyleyerek, “sattığımız sebze ve meyveler Şanlıurfa’da yetişmiyor, il dışından da geldiği için fiyat farkı oluyor. Şimdi yerli üretim olunca fiyatlar düşer ama şimdilik fiyatlarda bir düşüş görünmüyor. Pazarda şimdilik müşteri bulamıyoruz. Gelen müşteriler de ancak günlük ihtiyacı karşılayabilecek kadar sebze alıyor. Sebze fiyatları bu kadar yüksek olunca, alıcı bulamıyoruz, dolayısıyla biz de iş yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sebze pazarlarında müşterilerin azlığı dikkatlerden kaçmazken, akşama doğru fiyatlarda biraz düşüşün yaşandığını ve buna bağlı olarak müşteri sayısında biraz artış olduğu belirtildi. Satışların olmamasından yakınan esnaflar, satış yapamadıkları için fazla sipariş vermediklerini söyledi. Yaz aylarına doğru fiyatların düşeceğini söyleyen Ahmet Şimşek adındaki esnaf, “şimdi kendi üretimimizi kendimiz yapamıyoruz, il dışından getirdiğimiz için fiyatlar yüksek oluyor. Fazla satış yapamadığımız için fazla sipariş de vermiyoruz. Patlıcan fiyatları bugün 3.5 ile 4 lira arasında değişiyor, vatandaşın alım gücü yok bu yüzden pazara uğrayan yok. Vatandaş da haklı olarak bu fiyatlara sebze almak istemiyor” şeklinde konuştu.
 
Pazara geldiği halde eli boş bir şekilde evine dönen emekli öğretmen Yasin Karademir ise, fiyatları çok uçuk bulduğunu ve sebze almaktan vazgeçtiğini belirterek, “sebze fiyatları neredeyse altın değerinde, kimsenin gücü yetmez bu fiyata bu sebzeleri almaya. Kaç haftadan beri sebze tüketemiyoruz, emekli maaşıyla bu sebzeleri alamayız. Sebze fiyatlarının düşmesi için yaz aylarının gelmesi lazım. Ancak o zaman vatandaş rahatlıkla sebze alabilir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49