Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Yediğiniz, İçtiğiniz Size Kalsın Bize Hizmetten Bahsedin Başkanlarım!

Son bir aydır Koronavirüs nedeniyle bütün belediyeler sadece dezenfekte çalışmaları ile gündeme geldi.

Belediyelerin yaptığı hizmetlerin yetersiz olduğunu her platformda dile getiriliyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Geride kalan bu süre içerisinde gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse de Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri büyük yatırımlar konusunda tam not alamadı.

İkinci seçim dönemi bitti henüz Eyyübiye ve Haliliye, kendi hizmet binalarını bile yapamadı. Merkez ilçe belediyeleri, seçim döneminde vaat edilen birçok projeyi hayata geçiremedikleri görülüyor.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal köy yollarındaki asfaltlama çalışmaları atağı ile adından söz ettirdi. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de diğer ilçe belediyeleri, bir yıllık dönemi yemekli ziyafetler, taziyeler ve temsili ağırlamalarla zaman geçirdi. Bu süre zarfında ulaşım, imar ve konut sorunu çözülemezken, başkanlar, hem yurtiçi hem de yurtdışı ziyaretlerine de zaman ayırdı.

‘’ Büyükşehirde Başlayan Çalışmalar, Bitmeyen Projeler’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, özellikle kent merkezinde ilk başta büyük gayretleri ile Çevik Kuvvet ve Karakoyun Köprülü Kavşakta çabaları olduysa da Çevik kuvvet kavşağı bitirilemedi. Göbeklitepe, Urfa isotu, fıstık, Halfeti gibi önemli değerleri tanıtmak amaçlı girişimlerde bulunan Başkan Beyazgül, gerek Şanlıurfa dışında olmasıyla gerekse belediye içindeki değişimlerle uğraşmaktan bunlara da pek vakit ayıramadı. Başkan Beyazgül’den vatandaşların talebi, başta Yeşildirek gibi kentsel dönüşüm, yeni uydu kentler, Büyükşehir hizmet binası, yeni otogar, ulaşım, hafif raylı sistem, tarım alanları dışında imar, spor tesisleri, yüzme havuzları, Süleymaniye, Eyyüp Peygamber, SSK caddesi, Bağlarbaşı ve Devteşti Mahallelerinde ki eski caddelerin genişletilip alternatif yolların yapılması isteniyor.

‘’ Bir yılda Eyyübiye Belediyesinde Ne Oldu’’

Eyyübiye Belediyesini 112 Milyon borçla devralan Mehmet Kuş ilk önce borcun düşürülmesiyle ilgili tasarruf tedbirleri aldı. Belediyelerin asıl görevi olan temizlik, park, bahçe, sosyal yardım gibi çalışmaları yerine getiren Başkan Kuş, daha önce dağınık halde bulunan hizmet birimlerini tek çatı altında toplamak için 800 yataklı hastanenin yanında kurulan Tenzile Erdoğan misafirhanesini hizmet binası olarak açacak. Başkan Kuş, bu hizmetle beraber Eyyübiye vatandaşının içinde olmayı hedefledi. Seçim vaatlerinden biri olan noter binasını Eyyübiye İlçesine kazandırdı. Eyyübiye İlçesinin en büyük sorunlarından biri olan gecekondulaşmayı bitiremeyen Başkan Kuş’un aynı zamanda dağınık yerleşmenin önüne geçilmesi bekleniyor. Bir yıl içerisinde Eyyübiye İlçesi için verdiği vaatlerin bir kaçını yerine getiren Başkan Mehmet Kuş’tan vatandaşın beklentisi, başta tapu sorunu olmak üzere Eyyübiye İlçesinin geliştirilmesini istiyorlar.

‘’ Borçsuz Alınan Haliliye Belediyesinde Neden Hareket Yok!’’

Haliliye Belediyesinin daha önceki döneminde yapılan hizmetleri ile beraber borçsuz ve kasada para ile devralan Mehmet Canpolat ise Bir yıl içerisinde başta Bahçelievler Mahallesi olmak üzere kaldırım taşlarını yenileyip değiştirdi. Kırsal alanlarda yol çalışmaları yaparak ziyaretler gerçekleştirdi. İlçede bulunan parkların peyzajını yaparak yenileme çalışmaları yaptı. Vatandaşların Haliliye Belediyesinden daha fazla beklentisi olurken, borçsuz bir belediyenin daha fazla proje sunmasını bekliyorlar. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının Göbeklitepe yılı seçilmesiyle birlikte Haliliye sınırları içerisinde bulunması fakat belediyenin bunu turizme çevirememesi olumsuzluklara neden oldu. Vatandaşlar sadece ziyaretlerle yetinmek istemediğini ve Haliliye gibi gelişmiş ve geniş alanı kapsayan bir ilçede projelerin olmasını ve lafla değil icraatla çalışılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar, eski dönem başkanının çölyak hastaları için fırın açmasını, çok amaçlı salonları hizmete açması, devasa bir eğitim merkezi açmasını, çocukları düşünerek kreşler açmasını takdir ederek belediyeyi borçsuz olarak devralan yeni başkan Mehmet Canpolat’tan da böyle büyük projeler beklediklerini kaydettiler.

‘’ Standartları Yüksek İlçe Karaköprü’de Beklenti Düşüyor Mu?’’

Türkiye'nin çağdaş yüzü olan ve en gelişmiş ilçeleri arasında yer alan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, eski görevine devam ederek hizmet yolunda çalışmalarını sürdürdü. Eski dönemle beraber başlatılan projeleri arasında hizmete açtığı Oyuncak Müzesi, dezavantajlı vatandaşların geçimlerini sağlamak için açtığı Yaşam Sokağı, İhtiyacın Varsa Al, Yoksa As Projesi, Pazar alanları, çok amaçlı salonlar, park ve bahçeler gibi projeleri Karaköprü’ye kazandırdı. Gaziantep İlçeleri ile kıyaslanan Karaköprü İlçesinde hala ara sokakların dar ve bakımsız olması, görüntü kirliliğine neden olan kirli ve bakımsız, yarım bırakılan dereler, yetersiz kaldırımların olması ilçenin standartlarını düşürüyor. Karaköprü İlçesinde yapılan mesire alanının yetersizliği ve bakımının olmaması ilçeye yakışmayan görüntüler ortaya çıkarıyor. Vatandaşların görüşlerine göre sadece muhtar evlerinin, pazar alanlarının yapıldığı ve bunların çok büyük proje gibi sunulmasının yanlış olduğu söylendi. Karaköprü gibi gelişmeye alışık bir ilçeye gelen misafirler için herhangi bir otelin bulunmaması, nüfus müdürlüğü, kaymakamlık binasının Haliliye İlçesine daha yakın olması vatandaşı mağdur ediyor. Özellikle yaşam açısından insanların sosyal aktivitelerinin yetersiz olmasından dolayı merkeze inerek işlerini halletmesi ve akşam otel gibi ilçelerine dönmesi yetersizliği gözler önüne seriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49