Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Yatalağım Allaha Dua Ediyorum”
Yaşlıya saygı ve hürmette insanlık gibi yavaş yavaş kaybolmaya başladı.  Toplumda meydana gelen çarpıklıklar artık anne babaya olan vefa borcunu bile ödemiyor. Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı mahallesinde tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor. Yatalak ve yaşlı adama ailesi bakmayınca adeta ölüme terk edildi.
Topdağı mahallesi 2730. Sokakta ikamet eden Mehmet Polat’a ailesi bakmayınca kaderiyle baş başa bırakıldı. Yaklaşık 1 ay önce düşmesi sonucu yatalak kalan Polat 7 yıldır komşularından ve çocuklarından yardım almadan hayatını sürdürüyor.
Yalnız yaşayan ve yatalak olan Mehmet Polat yaptığı açıklamada ‘bana Allah bakıyor’ dedi.
7 sene tek başına yaşam sürdüğünü belirten Polat, “7 seneden beri bana sadece Allah bakıyor. 3 çocuğum var, 7 yıldan fazla bir zaman oldu burada yaşıyorum. Sadece mahalledeki fırın sahibi bana yardım ediyor. Başka kimse bakmıyor. Herhangi bir sosyal güvencemde yok” dedi.
“FATURALARIMI ESNAF KARŞILIYOR” 
Faturalarını mahalledeki esnafın karşıladığını vurgulayan Polat, “Faturalarımı da mahalle esnafımız Mehmet Nuri Taş’a verdim sağ olsun bana yardımcı oldu.  Faturalarımı esnaf ve mahalleli karşılıyor. Evim berbat bir durumda. Çocuklarım beni sorsa da ne yapıyorsun diyor, ne yapayım bir şey yapabilir miyim? Bakmadılar, yıkamadılar. Benim ne maaşım var, nede başka bir şeyim. Bana bakan sadece fırıncı ve Allah” ifadelerini kullandı.
“YARDIMA MUHTAÇ AMA YARDIM ALMAK İÇİN BİRYERE GİDEMİYOR”
Mehmet Polat’ın faturalarını ödeyen esnaf Mehmet Nuri Taş, Polat’ın yardıma muhtaç olduğunu ve yardım alabilmek için yatağından kalkıp hiçbir yere başvuramadığını belirtti.
Polat’ın yatalak olması ve bir bakanının olmamasına değinen Taş,“ Mehmet amca 7 yıldan uzun bir süredir burada tek başına yaşıyor. Kendisi şuan yatalak ve mağdur durumda. Kimse bakmıyor, bir bakanı varsa Allah’tır. Yardımcı olmaya çalışanlar Allah rızası için olmuş. Kendisi yardıma muhtaç ama yardım almak için bir yere gidecek durumda değil. Elektrik su parasını mahalleli karşılamaya çalışıyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49