Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Yapışık Siyam İkizlerin maaşı kesildi
Şanlıurfa’da 10 ay önce yapışık doğan siyam ikizler evden atıldı, maaşları kesildi.
Şanlıurfa’da 10 ay önce. Üçüz olarak sezaryenle Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesinde Dünya’ya gelen Muhammed ve Mustafa Yıldız Kardeşlerden ikiz diğer kız kardeşleri Medine Yıldız Kadar şanslı değildiler. 8 Mayıs'ta Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesinde üçüz olarak Dünya’ya gelen kardeşlerden ikisi siyam ikizi olarak dünyaya geldiler.  Anne karnında daha 4 aylıkken üçüzlerden ikisinin gelişimini tamamlayamadığı ve yaşama ihtimali olmadığı doktorlar tarafından belirlendi. Ancak annenin hayati tehlikesinin olduğunu göz önünde bulunduran Doktorlar çocukların alınmasının riskli olduğu için müdahalede bulunmadı.
Baba Ali Yıldız İşsiz olduğu için çocuklarının tedavi sürecini takip ettiremediğini belirten baba Ali Yıldız, Şanlıurfa  Ak Parti Milletvekili Bizi Ankara’ya gönderdi Hacettepe hastanesine gittik çocukların tahlili yapıldı pek bize olumlu bir cevap vermediler  Doktorlar bize ameliyat için bizi zorlamayın duruma göre hareket edacağız diyorlar daha sonra  Ankara’ya gelmemizi söylediler Ankara’da 3 gün kaldık sonra Şanlıurfa’ya geldik para bulabilirsek tekrar Ankara’ya gideceği” belirti.
Anne Hülya Yıldız ikizlerin yeterince beslenmedikleri   için gün geçtikçe kilo kayıp etmeye başladılar özelikle Mustafa çok zarflamaya başladı yeni taşındığımız ev sağlıklı değil bir depo penceresi yok kapısı yok  burada sağlam insan yaşayamaz bizlere sahip çıkılmasını istiyorum çocuklarımın göz göre ölüme gidiyorlar” diye konuştu.
İşsiz baba Ali Yıldız'ın maddi sıkıntılar nedeniyle zaten güçlükle sürdürebildiği hayatı siyam ikizlerinin hasta ve sağlıksız olan bir depoda adeta kâbusa döndü.
Bir hayırseverin yardımıyla sıvası dahi olmayan giriş katta bir depoya yerleştirilen aile, çevredeki vatandaşların ve yakınlarının desteğiyle de siyam ikizlerinin gıda ihtiyaçlarını zar zor karşılıyor. Ancak başını soktuğu evinin kirasını ödeyemez hale gelince ev sahibi tarafından 3 gün önce kapı dışarı edildi. 3 ayda bir Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından kendisine verilen kira parasını da alamayan baba Yıldız, siyam ikizleri ile birlikte hayırsever tarafından kendisine ücretsiz olarak verilen giriş katta bulunan bir depoya sığındı. baba Yıldız, siyamı ikizleri için Sosyal yardımlaşmadan  belirli bir süre yardım yaptıklarını ancak daha sonra hiçbir gerekçe ve bildirimde bulunmadan verilen yardımların kesildiğini belirten Yıldız, yetkililerden ikiz çocuklar için tedavi yardımı ve verilen maaşın tekrar verilmesini istedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49