Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan sanlıurfa Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Yağışlar besicileri sevindirdi
Şanlıurfa ve çevresinde bu yıl yağışların iyi yağmasıyla birlikte  çobanlar, hayvanlar meraya çıkaramaya başladı. 
Şanlıurfa'da yağışlarla birlikte etkili olan kar yağışlarının tarım sektörüne olduğu kadar hayvancılık sektörüne de olumlu katkıları oldu.  Şanlıurfa'da, sonbahar ve kış aylarında meralarda yeterince yağış alması ve uzun bir ardan sonra düşen kar besicilerin yüzünü güldürdü.
Uzun bir aradan sonra bu yıl yağan Kar topraktaki yetersiz nemi gidermekte ve bitkilerin gelişimine katkıda bulunuyor. Kışın yağan ve toprak üzerinde kalan kar, yavaş yavaş eriyerek uzun periyotta toprağın nemli kalmasını sağlar. Kar yağışı yazın olabilecek kuraklığa karşı da toprağı ve bitkileri koruyup, adeta kuraklığa karşı sigorta ettiği belirtildi.
Küçük baş hayvan yetiştiriciliği yapan Besiciler, Bu yıl yağmurlar güzel yağdığını uzun bir aradan sonra düşen kar ile birlikte  meralar yeterince gelişmesinden dolayı saman ve arpa fiyatlarının düştüğünü belirten besiciler bu yıl meraların iyi yeşermesiyle süt verimin artacağını ifade etiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49