Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

“Valilik Önlemi Alsın”
İlkbahar aylarıyla birlikte Şanlıurfa’ya turist akını olurken, bununla birlikte turistik yerlerde korsan rehber korkusu da başladı.
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da hava koşullarının iyi olmasına bağlı olarak, kente turistler gelmeye başladı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, korsan rehberlerin ortaya çıkma ihtimali özellikle esnafları tedirgin etmeye başladı.
Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber sabır makamı, Halfeti ilçesi ve daha birçok turistik merkezler bu aralar ilgi görmeye başlarken, bununla birlikte ortaya çıkacak korsan rehberlerin durdurulması istendi.
“VALİLİK ÖNLEMİ ALSIN”
Kentteki turistik alanlarda faaliyet gösteren esnaflar, korsan rehber korkusuyla yaşadıklarını ve bu sezonda valiliğin önceden önlem alarak, korsan rehberleri durdurmasını istedi. Korsan rehberlerin, turistleri anlaşmalı olduğu yerlere götürerek, alışveriş yaptırdığını söyleyen Mehmet Aslan adındaki esnaf, “her yıl turist sezonunun başlamasıyla birlikte korsan rehberler ortaya çıkıyor ve bu korsan rehberler, turistleri anlaşmalı oldukları yerlere götürüp alışveriş yaptırıyorlar. Bu durum sonucunda bizler iş yapamıyoruz, turist sezonundan faydalanamıyoruz. Bu sene de bu gibi korsan rehberler türemeden valiliğin gerekli önlemi almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
“KORSANLAR, KENTİ YANLIŞ TANITIYOR”
Valiliğin izni dışında korsan bir şekilde rehberlik yapan kişilerin, yeterli seviyede yabancı dil bilmediklerini ve yeterli bilgi düzeyine sahip olmadığı için kenti yanlış tanıttığını söyleyen bir başka esnaf İsmail Güneş de, korsan rehberlerin engellenmesi gerektiğini savunarak, “bu korsan rehberler, yeterli derecede kenti bilmiyor, yeterli derecede yabancı dil bilmiyor, kentin turizmini yeterli düzeyde anlatamıyor. Bu neden valiliğin harekete geçerek, sezon tam başlamadan bunun önlemini alması gerekiyor. Eğer ki geçen yıllarda olduğu gibi, yine korsan rehberler olursa bizler de iş yapamayız, Şanlıurfa’nın turizmi de geriler ve gerçek rehberler iş bulamaz” ifadelerini kullandı.
“GERÇEK REHBERLER İŞSİZ KALIYOR”
Korsan rehberlerin ucuz bir para karşılığında turistleri kandırarak, rehberlik yapmaya çalıştığını söyleyen Mehmet Aslan, korsan rehberler nedeniyle gerçek rehberlerin işsiz kaldığını söyleyerek, “bu durum sadece Şanlıurfa’da değil, Türkiye genelinde yaşanıyor ancak, biz burası için konuşalım. Şanlıurfa’ya gelen turistler, hemen korsan rehberlerin ağına kapılıyor ve bu durum karşısında gerçekten rehberlik yapan, diploma ve izin sahibi kişiler işsiz kalıyor. Özellikle Balıklıgöl ve Halfeti ilçesinde Valilik ve Kaymakamlığın harekete geçerek, korsan rehberleri engellemek için güvenlik seviyesini artırması gerekiyor. Korsan rehberler nedeniyle, kente gelen turistler, kenti yanlış tanıyor, esnaf iş yapamıyor ve gerçek rehberler işsiz kalıyor. Tüm bu sorunların engellenmesi için ciddi anlamda bir çalışma gerekiyor. Yetkililerin şimdiden gerekli önlemleri almasını istiyoruz” dedi.
“KORSANLARIN ÇOĞU ÇOCUK”
Turistik mekanlarda çocukların korsan bir şekilde rehberlik yapmaya çalıştığını söyleyen Aslan, bu çocukların öğrendiği birkaç kelime yabancı dille turistleri kandırdığını belirterek, bu tür durumların yaşanmamasını beklediklerini söyledi. Küçük yaştaki çocukların bu tür durumlarda kullanıldığını belirten Aslan, çocuk işçiliğinin engellenmesi için de valiliğin harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Konuyla ilgili konuşan Aslan,  şöyle konuştu: “Genelde Şanlıurfa’da çocuklar bu tür işlere alet ediliyor. Çocuklara birkaç yabancı kelime öğretip, rehberlik yapmalarını istiyorlar. Bunu yapanların tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Gerçek rehberlerin önünün açılması ve bu kentin daha fazla turist kazanmasının sağlanması gerekiyor. Yetkililerin bu duruma sessiz kalmayacağını umut ediyoruz.”
“KORSAN REHBERLER TURİST KAYBETTİRİYOR”
Korsan rehberlerin anlaşmalı olduğu yerlere turistleri götürerek, pahalı ürün sattığını söyleyen Aslan, şişirmece fiyatlar karşısında turistlerin Şanlıurfa’dan kaçtığını ve buna bağlı olarak, Şanlıurfa’ya gelen turist sayısında düşüş olduğunu söyleyerek, “bu korsan rehberlerin anlaşmalı olduğu yerler var ve turistleri oralara götürerek, pahalıya ürün satıyorlar. Fiyatları yüksek bulan turistler, bir daha da Şanlıurfa’ya gelmek istemiyor ve aynı şekilde yakınlarının da gelmesini engelliyorlar. Normal fiyatların çok üstünde satış yapan iş yerleri ve korsan rehberler, bu kentin turizmini olumsuz etkiliyor. Bunların bir şekilde engellenmesi lazım ve sağlam adım atılması gerekiyor. Kentimizde daha fazla turist görmek istiyorsak, korsan rehberlerin engellenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49