Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Yeni Doğan  Bebeğin İsmini Şehit Ömer Halis Koydular
Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Ahmet Yesavi mahallesinde  bir aile,üç kızın ardından  yeni doğan bebeklerine darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis adını koydu.
15 Temmuz Darbe girişiminde İhanet gecesinin ilk kurşununu sıkarak hainlere çok büyük darbe indiren ve sonrasında 30 kurşunla şehit edilen Kahraman Askerimiz Ömer Halisdemir’in şahadetinden sonra yurt çapında dünyaya gelen pek çok bebeğe Ömer, Ömer Halis, Ömer Halisdemir isimleri veriliyor.  Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Ahmey Yesevi Mahallesinde ikamet eden İhracat işiyle uğraşan  36 yaşındaki Mehmet ve 34 yaşındaki İslim Çiftçiler çifti 4’üncü çocukları yeni doğan bebeklerine darbe girişiminin olduğu gece, Özel Kuvvetler'de görevli darbeci Tuğgenaral Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit olan bordo bereli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis adını verdiler.
Her gece üç kızıyla birlikte sabaha kadar demokrasi  nöbet tuttuğunu ifade eden Mehmet Çiftçiler, şunları söyledi
3 kızım var Yasemin(10), Lale(6) ve Hatice(3) 15  Temmuz darbe girişiminden sonra bir oğlum oldu onun ismini de büyük Askerimiz Ömer Halis'in ismini koydum. Ayrıca Reis'e Sevdalıyım  Reis 4 çocuk dedi benimde dördüncü çoğumun oldu, şehidimizin ismini de yaşattım  Allah'u Teala'ya şükrüler olsun demokrasi nöbeti için  ilk günden son güne kadar üç kızımla birlikte meydanlardaydık, bayraklar altında yattık yine olsa yine yatarım Allah'ım o günleri bizlere bir daha yaşatmasın Şehidin ismini oğluma koyduğum için çok mutluyum bir Ömer Halis şehit oldum ama Binlercesi tekrar doğacaktır"dedi.
Anne islim Çiftçiler de, oğluna şehidin adını verdikleri için gururlu olduklarını ifade etti. Çiftçiler," Üç kızım  var şimdi bir oğlum da oldu 15 Temmuz darbe girişimde hamileydim rüyamda Yusuf ismini gördüm ama şehit Ömer Halis ismini eşim koymak istedi bende çok sevdim, Üç kızdan sonra Allah Biz Ömer Halis'i verdi. Ömer Halis'ler ölmez binlercesi doğar"diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49