Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Uyuyan Çocuk Manzarası Yürek Burktu
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da aile ekonomilerine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalan Şanlıurfalı çocuklar, yorgunluğu yürek burktu.
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde en işlek sokağında kaldırım kenarında çekilen kareler, yürek burktu, Kaldırım kenarında  bir çocuğun uykuya daldığı an objektiflerimize yansıdı. Çöpten topladığı kartonlardan vücudu yorgun düşen çocuk uyuya kaldı. Çevredekiler küçük çocuğa yiyecek vererek karnını doyurdu.
Çöplerden geri dönüşümde kullanılabilecek atık ve hurda toplayarak aile bütçesine katkı koymaya çalışan çok sayıda Urfalı çocuk, Kent sokaklarında hayat mücadelesine katılıyor.
Bahçelievler mahallesinde Kaldırım kenarından yorgunluktan ve açıktan uyuya kalan 13 yaşındaki Abdullah U.'nun görüntüleri yürek burktu. Bu çocuklar oyun oynamak için yarışmıyorlar. Ekmek parası için hayat mücadelesi veriyorlar. Küçük yaşta açlık ve yorgunluğa dayanmayan vücutları onları kaldırımda bile çaresiz bırakıyor.
Çöpten topladığı hurdalarla aile bütçesine katkı sağladığını belirten 13 Yaşındaki Abdullah U., "Sabah ayrı mahallelere dağılıyoruz. Akşam ise topladığımız hurdaları satarak eve ekmek götürmeye çalışıyoruz. Benim gibi bir çok arkadaşım mendil satıyor ya da hurda topluyor. Arabayı çekmekte zorlanıyorum ama başka çarem yok. benim Babam hamallık yapıyor bazen iş olmuyor ben ve büyük Abim sabah erken saatlerde mahalle mahalle gezip çöplerden hurda topluyoruz "deid. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49