Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa’da sayıları her geçen gün artıyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, kent merkezinde dilenmeye devam ediyor.
 
Suriye’de iç savaşın çıkması sonucu Şanlıurfa’ya kaçan mültecilerin büyük bir kısmı, kent merkezinde dilenerek geçimini sağlamaya çalışıyor. Kent merkezinde dilenen Suriyelilerden kadın olanlar, bebekleriyle birlikte dilenirken, küçük yaştaki çocuklar ise trafik ışıklarında veya çeşitli otobüs duraklarında bekleyerek dileniyor. Kent merkezinde polis ve zabıta ekipleri sürekli olarak dilencilere yönelik operasyonlar düzenlese de, dilenci sayısında azalma olmuyor. Kent merkezinde dilencilere yönelik yapılan operasyon sonrası dilenen çocuklar ailelerine teslim edildikten sonra işlem başlatıldı ancak, işlemleri dikkate almayan çocuklar ve kadınlar dilenmeye devam ediyor. Vatandaşlar, dilencilerden rahatsız olduklarını söylerken, yetkililerin bu anlamda biraz daha çalışma yapması gerektiğini söyledi. Bebeğiyle birlikte dilenen Suriyeli kadın, kocasının bombardımanda bacağını kaybettiğini ve dilenmekten başka yapacak bir işi olmadığını söyledi. Soğuk havalara rağmen sabahın erken saatlerinde beton zeminin üzerine oturarak dilenen kadınlar, bazı vatandaşları rahatsız ederken, bazı vatandaşlar da kendilerine acıdığı için para verdiğini söyledi. Şanlıurfa’da dilenci sayısının her geçen gün arttığını belirten İsmail Bülbül adındaki vatandaş, “son üç yıldan beri kent merkezinde dilenci sayısı her geçen gün artıyor. Kadınlar bir taraftan çocuklar bir yandan dileniyor. Şanlıurfa’nın yerlisi olup da dilenen çok sayıda çocuk var zaten, bir de Suriyeliler eklenince dilencilerden geçilemez oldu. Polis ve zabıta ekipleri bu konuda çalışıyor ama çalışmalar yetersiz. Çalışmaların biraz daha artırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49