Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa'da rekor doğum yardımı yapıldı
Türkiye’nin doğurganlık bakımından ilk sırasında yer alan Şanlıurfa’da doğum yardımları devam ediyor. Yardımlar kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerinde bu uygulamadan toplamda 15 bin 384 anne yararlandı.
Şanlıurfa ve ilçelerinde SHM'lere başvuranlar şu şekilde;
Harran’da bin 951, Ceylanpınar 2 bin 294, Eyyübiye 3 bin 36, Siverek 2 bin 117, Suruç bin 523 ve Karaköprü’de ise 3 bin 863 anne bu imkândan yararlandığı öğrenildi.
Çocuklu ailelere yönelik "doğum yardımı" uygulamasının hayata geçmesiyle beraber Şanlıurfa’da birçok aile bu imkândan yararlandı. Uygulama kapsamında, 15 Mayıs 2015 ve sonrasında çocuk sahibi olan Türk vatandaşlarına doğum yardımı verilecek.
Kamuoyunda ''Torba Kanun'' olarak bilinen ve içeriğinde pek çok yeni düzenlemeyi bulunduran ''Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'', 7 Nisan 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
Kanunla ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi''ne yeni bir madde eklenerek ''doğum yardımı'' uygulaması yasalaşmıştı.
İlk ödemeler haziran ayında yapıldı
Kanun kapsamında Türk vatandaşlarına canlı doğan birinci çocuğu için 300, ikinci çocuğu için 400, üçüncü ve sonraki çocukları için ise 600 lira tutarında doğum yardımlarını yapıldığı ve devam ettiği öğrenildi.
Başvurular aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri, sosyal hizmet merkezleri ve yurt dışında konsolosluklara yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler ise başvurularını ilgili kurumlarına yapacak.
Öncelikle anneye verilecek
Doğum yardımı ''annenin sağ'' ve ''Türk vatandaşı'' olması durumunda anneye yapılacak. Bu yardım Bakanlıkça belirlenen zorunlu hallerde babaya ödenebilecek. Ödemede ''Kimlik Paylaşım Sisteminde'' yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49