Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Urfa’da isotlar yarışacak
Şanlıurfa Belediyesi, ‘İsotlar Yarışıyor’ sloganıyla düzenlenecek yarışmada yılın "en acı ve en lezzetli isot"unu (pul biber) seçecek.
Türkiye'nin yemeklik pul biberi ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Peygamber Şehri Şanlıurfa, ilginç bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. 30 Kasım Cumartesi günü Geleneksel Mutfak Müzesi'nde gerçekleştirilecek yarışma için 18-29 Kasım 2013 tarihleri arasında başvuruları kabul eden Şanlıurfa Belediyesi, dereceye girenleri para ödülü verecek. Müracaatların Şanlıurfa Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılması gerekiyor. İsot yarışmasında birinci olana 1000, ikinci olan 500, üçüncü olan yarışmacıya da 350 TL verileceği bildirildi.
İsot yarışması hakkında bilgi veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "İsot' demek 'Urfa' demektir. Biz bu bağlamda Diyarbakır yoluna 'İsot heykelini' diktik. İsot yemeğe lezzet veren en önemli malzemedir. Urfa'nın çiğköftesi, kebabı yemeği lezzetliyse bu isodun sayesindedir. Urfa isodun anavatanıdır' dedi.
Bu arada geçen yıl yapılan yarışmaya 104 kişi müracaat etmişti. Her yarışmacının isotuna birbirinden ilginç isimler verilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49