Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Urfa'da İslam ve hoşgörü anlatıldı
Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde Nevali Otel’de gerçekleştirilen zirveye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Akyürek, İl Müftüsü İhsan Açık, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, çok sayıda İslam alimi, sivil toplum kuruluşları, şehir sakinleri ve basın mensupları katıldı. Program, sinevizyon gösterisi ve Kur’a tilaveti ile başladı.
Bosna-Hersek Reisül Uleması Dr. Hüseyin Efendi Kavazoviç, Filistin Devlet Başkanı Dini Müşaviri ve Filistin Başyargıcı Mahmut El Habbaş, günün anlam ve önemine yönelik salondakilere seslendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,”Şanlıurfa, geçmişte birçok bilim insanına ev sahipliği yapmıştır. Birçok medeniyeti bağrında yaşatmıştır. Bugün de birçok mozaği içinde barındırıyor. Ortadoğu ülkelerindeki şiddeti kaldırmak adına bugünkü program önemli bir katkı sağlayacaktır. Şanlıurfamız peygamberlere ev sahipliği yapmış bir kadim kenttir. İslam Bilginleri Zirvesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.
Vali Güngör Azim Tuna,”İslam’ın evrensel teması ‘Barış, Adalet ve Özgürlük’ temalı programımıza hoş geldiniz. Peygamberlerin ve evliyalarının ayak bastığı kentimizde sizleri ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tuzak kuranların tuzaklarını Allah bozar. 15 Temmuz da bir kez daha görülmüştür. İslam’ın temel amacının esas alındığı zirvede, hepimize düşen görev daha büyük çaba ve dikkat gerekiyor. İslamı terörle ilişkilendirmek çağımızın yeni tuzaklarındandır. Allah’ın izniyle bu tuzaklar bozulacaktır. Milli birlik ve beraberliğinin tazelendiği bu günlerde el birliğiyle sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. Batı ülkelerinin çifte standartlıklarını her fırsatta görmekteyiz. Şanlıurfa, bir ensar şehridir. İbrahim’in milleti olduğumuzu her fırsatta göstermektedir. Biz sevgi üzerine yaratıldık. İbni Arabi’nin ifadesiyle. Valilik olarak küresel barışa, güzelliklere katkı sağlamak çalışıyoruz.”
Peygamberler şehrinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakanı İslam Yılmaz,”İslam dünyası sıkıntılar içerisinde, elbette umut da vardı. Pişmeden, yanmadan bu sıkıntılar bitmeyecek. Sınavdan alnının akıyla çıkmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer, mazlumun yanında olmaktan geçer. Mutlaka bir ve beraber olursak galip olacaktır. Allah nurunu tamamlayacaktır. Daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor, İslamın evrensel mesajlarını her fırsatta dile getirmemiz gerekiyor. Bu toplantılarının sayısının artırılması gerekiyor. Allah, iki cihanda yüzlerini ak eylesin.”ifadelerine yer verdi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,”Mübarek güzel şehirde İslamın evrensel mesajları Barışı, Adaleti ve Özgürlüğü konuşmak üzere bulunuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Urfa, medeniyetimizin kalbi olan bir şehirdir. Hz. İbrahim’in yadigarıdır, şehirlerin anası Mekke, Kudüsten ayrılmaz. İnananları, coğrafları birleştirmiştir Hz. Hz. İbrahim aleyhiselam Urfa’da. Ümmet, çok insanlardan oluşan topluluktur. Bir insan vardır ki bir ümmettir Hz. İbrahim. Tevhidi ve vahdeti temsil eden bir ümmet idi.  Toplantının ana teması Özgürlük, Barış ve Adalettir. Bütün peygamberler mücadeleleri Adaleti, Özgürlüğü ve Barış olmuştur. İslam dini barış, özgürlük ve adalet demek o kadar zahittir. İslam beldeleri adaleti kaybetti, özgürlüğü kaybetti. Bu bizim bir eksiğimizdir. Barışın İslam dinindeki karşılığı selamdır. Selamın bir ahlakı, hukuku vardır. Sadece barıştan söz etmemiş, selamın hukukunu inşa etmiştir. Nice medeniyette selamın hukukunu inşa etmişiz. İslam ile selam, barış aynı manada kabul edilmiştir. Biz dirilerimizi sadece dirilerimize değil, ölülerimize de veririz. Hayatı sadece dünyadan ibaret olarak kabul etmeyiz. Ölenlere dahi selam veririz. İslam, barışın yollarını göstermek için gelmiştir. Barışın ilk adımı kendisiyle barışık olmasıdır. Barış, insanda başlar,ötekiyle başlar. Makamı ne olursa olsun ötekiyle barıştır. Bize ümitsizlik haramdır. Durumu tespit etmek bakımından yüce kitaptan hareketle kötülüğün küreselleştiğini görüyoruz. İnsanların yapıp ettiklerinden dolayı fesat ve bozgunculuk bütün dünyayı sardı. Mümin, selamı temsilcisi olarak sahih olmak zorunda. Biz, Hz. İbrahim gibi ateşe selama dönüştürmekle mükellefiz. Ateşin yok etme gücünü yok etmekle mükelleftirler. İbrahim'in Allah'la dostluğu ateşi barışa dönüştürmüştür. Yeryüzünü darül selam yapmaktır. Yeryüzünü darül selam yapanlar, cenneti yerlerini de inşa ederler. Selam ve barışta ısrar etmesi müminin olmazsa olmazır. Barışın en büyük eseri adalettir. Adaletin neticesi de özgürlüktür. İslamın en temel kavramlarıdır. Adalet devletlerin imanıdır. Sadece adalet kendimize değil, ötekine de adalettir. Rabbimizin bir adı da haktır. Haksızlık hakka isyandır. Kendi aleyhinizde olsa adaletten ayrılmayın. Arzularınıza uyarak adaletsizlik yapmayın. İslamın adaleti merhamet yüklü bir adalettir. Merhametsiz adalet, adalet değildir. Merhamet, adaleti ayakta tutan en büyük etkendir. İslamın adaleti merhamet yüklü bir adalettir. Coğrafyamızın kuşatan cinayet şebekelerinin İslam’a en büyük kötülüğü yapıyor. Yüca rabbimiz barışı, adaleti ve gerçek özgürlüğü bizlere gerçekleştirmeyi nasip etsin.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49