Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Urfa Tanıtımda Geriliyor”
Tarihi yapısı, şanı ve geçmişiyle bilinen Şanlıurfa, artık özel günlere Fransız kalıyor. Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde sönük geçen kutlamanın ardından, 23 Nisan Çocuk Bayramı için de herhangi bir etkinlik düzenlenmiyor.
11 NİSAN’DA URFALILAR FRANSIZ KALDI
Kendi toprağını birlik içerisinde düşman işgalinden kurtaran Maraş, Antep ve Urfa gibi iller, her yıl kurtuluşunun yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle kutlamalar yaparken, bu seneki 11 Nisan’da, yani Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde sadece protokol kutlaması yapıldı. Kendi toprağını birlik ve beraberlik içerisinde düşman işgalinden kurtaran Şanlıurfa halkı, kutlama gününde etkinliklerin olmaması nedeniyle, kutlamalara Fransız kaldı. Urfalıların kutlamalara yabancı kalmasının sebebi bürokratlar olarak görünürken, Belediye Başkanı ve Vali’nin bu anlamda öncülük ederek, çeşitli etkinlikleri düzenlemesi bekleniyordu.
“YABANCILAŞIYORUZ”
Düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde kutlamaların protokol kutlamasının ötesine geçememesi, vatandaşların tepkisine neden olurken, konuyla ilgili konuşan Vedat Aksu adındaki vatandaş, “düşman işgalinden kurtulduğumuzun yıl dönümünde sıradan bir gün yaşadık. İl dışından arkadaşlarımız bizleri arayarak, bizi tebrik etti ama kentte hiç kutlama havası yaşanmadı. Git gide yabancılaşıyoruz, bu yüzdendir kutlamalar sönük geçiyor. Daha fazla geç olmadan kendimizi toparlamamız lazım. Memleketimizin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bile bu kadar sessiz kalıyorsak, bu memleket olarak ayıbımızdır. Başta bürokratlarımız olmak üzere, hepimizin toparlanması gerekiyor” dedi.
DİĞER İLLERDE KUTLAMA, URFA’DA SESSİZLİK VAR
Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm illerde birkaç gün öncesinde çeşitli etkinlik ve kutlamalar yapılırken, Şanlıurfa bu anlamda da sessiz kalıyor. Hiçbir şekilde kutlama ve etkinlik hazırlıklarının yapılmadığı kentte, öğrenciler de duruma tepki göstererek, kendi bayramlarında bir coşku yaşanmasını istedi. Kent merkezindeki bazı okullarda sınıflar içerisinde balon ve çiçekler asılırken, kent merkezinde hiçbir faaliyet yok. Gaziantep’te kutlamalardan birkaç gün öncesinden etkinliklere başlanırken, billboardlarda afişlerin asılması dikkat çekti. Kutlamalar öncesinden halkı etkinliklere davet eden belediye, bu anlamda Gaziantep halkının yanı sıra öğrencilerin de takdirini kazanıyor. Urfa’da etkinlik ve kutlamalar konusunda sessizlik hakim olurken, kimi vatandaş, bu durumu bürokratların sorunu olarak nitelendirirken, kimi vatandaş da, belediye başkanı ve valinin yabancı olmasına bağladı.
“KUTLU DOĞUM TİRİT SAYESİNDE İLGİ GÖRDÜ”
Tüm kutlamaların yanında Kutlu Doğum Haftası’nın da geçmiş yıllara oranla sönük kutlandığını söyleyen vatandaşlar, bu yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın pilav ve tirit sayesinde biraz ilgi gösterdiğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan Mahmut Şimşek, “öyle böyle değil, büyük anlamda değişikliğe uğradık. Şöyle bir baktığımız zaman Eski Urfa’dan eser yok. 11 Nisan Kutlamaları sönük geçiyor, bir futbol takımımıza sahip çıkamıyoruz, 23 Nisan kutlamaları yok denecek kadar az, bu durumların kimden veya nelerden kaynaklandığının ortaya çıkartılması gerekiyor. Urfa bu durumda olmamalı, hiç layık olmadığı durumlarla karşılaşıyor. Bu sorunların nedenleri bürokratlar mı veya başka bir şey mi bilemiyoruz ama her neyse, Urfa eski haline dönsün” şeklinde konuştu.
“URFA TANITIMDA GERİLİYOR”
Şanlıurfa’nın tarihi günleri ve kutlamalarıyla daha önceki yıllarda ulusal medyalarda Urfa’nın kutlamalarının ses getirdiğini söyleyen Şimşek, “kutlamalar bu yıl zar zor yerel basında yer aldı” diyerek, “kültürümüzü de, coşkumuzu kaybediyoruz. Daha önceki yılların kutlamasına baktığımız zaman bu yılın kutlamasıyla arasında çok fark var. Böyle olunca Urfa’nın tanıtımı yapılmıyor. Yetkililerin bu anlamda bir çalışma yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, bir sonraki 11 Nisan ve 23 Nisan gibi önemli kutlamaları coşku içerisinde kutlamak istediklerini sözlerine ekledi. Ali ÇETİNKAYA
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49