Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa Otogarında Çatışma, 3 Şehit
Şanlıurfa Otogarında kimlik kontrolü yapan Polislere açılan ateş sonucu 5 polis yaralandı. Yaralı polislerden 3'ü şehit oldu. Saldırganlardan 1'i ölü olarak etkisiz hale getirildi.
Olay gece saat 00.20 sıralarında Şanlıurfa Otogarında yaşandı. Otobüsle Şanlıurfa’ya gelen emekli Uzman Çavuş’un 17 yaşındaki oğlu otogarda dehşet saçtı. 3 polis şehit oldu 2 polis ise yaralandı.
Polisin aramak istediği zanlı ile polis arasında arayamazsın tartışması çıktı. Yaşanan arbede de polise kafa atan kimliği belirsiz kişi polisin belinden silahı alarak otogarda dehşet saçtı.Zanlı ile polis arasında yaşanan tartışmada zanlı cinnet geçirerek polisleri yaraladı. Yaralamaların ardından olay yerinden kaçan zanlı için arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları başlatan polis ekipleri otogarın sadece 500 metre ilerisinde bulunan bir binanın içerisinde zanlı ile sıcak temas sağladı. Otogarda yaşanan çatışmanın sadece yarım saat sonrasında ikinci çatışma yaşandı. Biranda silah seslerinin duyulduğu olayda vatandaşlar sokak aralarına kaçıştı. İddiaya göre Şanlıurfa Otogarında Bolu’ya bilet alan 2 kişiye Polis kimlik sordu çantalarını aramak istedi. Bu sırada kimlik sorulan şahıslardan birinin Uzman Çavuş olduğu ve yanındaki diğer erkek şahsın ise Uzman Çavuş'un oğlu olduğu öğrenildi. Polislerin çantalarını aramak istemesine Uzman Çavuşun oğlunun karşı geldiği ve silahını çektiği ve arama yapan Polislere ateş açtı.  Çıkan çatışmada 5 polisin yaralandığı yaralı polislerden 27 yaşındaki Sinan Akdemir, 34 yaşındaki Hüseyin Çalışkan, ve 47 yaşındaki Mehmet Ünaldı şehit oldu. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken yaşanan çatışmada saldırganlardan biri öldürüldü.
Haberin duyulmasının ardından çok sayıda polis hastaneye akın etti. Arkadaşlarının şehit düştüğünü öğrenen meslektaşları gözyaşlarına hakim olmazken, şehit polis yakınları da hastane de sinir krizi geçirdi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Tuna çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Bugün görevini yapmakta olan arkadaşlarımız otogarda normal arama, tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşi ile beraber 17 yaşında genç bir delikanlı. Delikanlı aranılmak istemiyor ve o anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış ve onun silahını taşıyor. Ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan bir genç delikanlı. O sırada ateş ederek oradaki 3 tane polisimizi yaralayıp, kaçıyor. Maalesef oradaki 3 polisimiz belirli aralıkla şehit oldular. Çok üzgünüz. 3 yaralı arkadaşımız var. Onların tedavileri yapılıyor. Onlarda herhangi bir sıkıntı yok. 17 yaşındaki saldırgan çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Terörle hiçbir alakası olmayan bir hadise. Bir asayiş olayında 3 arkadaşımızı şehit vermemiz bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine devlet olarak destek olmaya çalışacağız. Şanlıurfa’da olmasını arzu etmediğimiz bir hadise bu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49