Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Urfa kültürü eleştiriliyor
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde çekimleri süren Karagül dizisi, Urfa’nın kültür ve yaşam biçimini eleştirmeye ve kötülemeye başladı.
 
Çözüm sürecinden sonra bölgenin cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa’ya çok sayıda turist akını olurken, öte yandan dizi çekimleri de arttı. Kent merkezi ve ilçelerde çeşitli Kürtçe ve Türkçe diziler çekilirken, Halfeti’de çekimleri devam eden Karagül dizisi, bölge kültürünü ve örf adetlerini eleştirmeye başladı. Çok eşliliği konu alan dizide bölgede “kuma” olaylarının sık yaşandığını ve kadına değer verilmediğini göstermeye çalışıyor. İlk bölümlerde normal bir şekilde devam eden dizinin son bölümlerde bölgenin kültürünü ve adetlerini eleştirmeye başlaması üzerine tepkiler de büyüyor. Dizi çekimlerinin durdurulmasını isteyen vatandaşlar, daha önce birçok dizinin çekilmesine izin verilmediği gibi, bu dizinin de çekimlerinin durdurulmasını istedi. Cuma akşamları FOX TV’de yayınlanan dizi, büyük izleyici kitlesine ulaşırken, Urfa örf ve adetlerinin olumsuz bir şekilde yansıtıldığını söyleyen vatandaşlar, “Şehrimizde çekilen bir dizinin bizi eleştirmesine müsaade edilmemeli. Çok eşlilik sorunu, kuma sıkıntıları eski dönemlerde yaşanıyordu ancak, şimdi öyle sorunlar fazla yaşanmıyor. Kadına işkence yapılarak, Doğu’da kadının değersiz olduğu yansıtılmaya çalışılıyor. Bu yüzden dizi çekimlerinin iptal edilmesini veya başka illerde çekimine devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Özellikle çözüm sürecinin ardından bölgenin kalkındığını ve tanındığını belirten İsmail Çelik adındaki vatandaş, Karagül dizisinin bölgeyi ve Şanlıurfa’yı itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyerek, “diziye konu olan şeylerin ancak yarısı doğrudur. Bölgemizde artık çok eşlilik oldukça azaldı. Bunun yanı sıra ikinci eş getiren biri, diğer eşine sürekli işkence yapmıyor. Bu tür sorunlar yaşanmıyor ama dizide bu şekilde yansıtılıyor. Böyle yansıtılınca da insanlar bunlara inanır. İtibar kazanan kentimiz itibarsızlaştırılıyor, bu durumun engellenmesini istiyoruz. Şanlıurfa Valiliği bu dizinin çekimi için izin vermişse, aynı şekilde dizinin toparlanması için de öncülük edebilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49