Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Sarımsak hasadı başladı

Harran ovasında sulu tarımın başlamasıyla ürün çeşidi çoğaldı. Yeni mahsul olarak yetişen sarımsak pazarda yerini aldı. Fırat'ın Harran ile buluşmasıyla birlikte çiftçiler ürün çeşidini geliştirdi. Harran Ovası’nın bereketli toprakları ile birlikte Güneydoğu’nun tahıl ambarı olarak görülürken, bölgede buğday, arpa, mısır, mercimek ve nohut gibi ürünlerin yanı sıra son derece kaliteli sarımsak üretimi de hızla yayılmaya başladı.

Hasadı yaklaşık 3 hafta süren sarımsağın tarlada 10 gün kadar kuruması için beklemesi gerekiyor. Kuruyan sarımsaklar ilçe pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Horoz Mahallesi Sarımsak üreticilerinden Seyit Horoz; “ Bu yıl sarımsak ektim işçi tuttum işçilere 45 Lira yevmiye veriyorum, birde tarla girdileri çok fazla mazot 5 TL'yi geçti, şimdi satmak istiyorum ama alan yok mahsul tarlada kaldı, devlet kobilere destek veriyor birazda çiftçilere destek çıksın ” diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TARIK 6 yıl önce

SARIMSAK ALMAK İSTİYORUM NASIL ULAŞABİLİRİM

Avatar
Yasin Dağ 5 yıl önce

Sarımsak satın almak istiyorum

Avatar
Mustafa demir 4 yıl önce

Sarimsak lazim

banner24

banner49