Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Türkeş, Mültecilere değindi
 Şanlıurfa Park Bedesten Dinlenme Tesisleri devlet erkânının katılımıyla açıldı. Şanlıurfalı İş Adamı Mahmut Mirkelam tarafından yaptırılan iki önemli tesis Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş tarafından törenle hizmete girdi. Türkeş, " Dünyadaki gelişmişlik, demokrasi ölçeğinde kendini herkese model olarak gösteren Avrupa Birliği Ülkelerinde bunun yüzde 1’ini almak ciddi bir tartışma meselesi. Ciddi bir problem haline geliyor."dedi
Şanlıurfalı İş Adamı Mahmut Mirkelam tarafından Şanlıurfa-Gaziantep otoyolu üzerinde yaptırılan ve yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayan iki adet Park Bedesten Dinlenme Tesisleri düzenlen görkemli törenle açıldı. açılışa; Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma alay  Komutanı Selman Kömürcü Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlıİlçe belediye başkanları, iş adamları, siyasiler ve vatandaşların katılımı ile açıldı.
Tesis açılışında konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ,Gaziantep’te 350 bin Şanlıurfa’da ise 500 bin civarında Suriyeli Mültecinin bulunduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş bu rakamların yüzde 1’ini dahi almak için Avrupa Birliği Ülkelerinin düşündüğünü söyledi. Türk insanının aklıselim hareket ettiğinin altını çizen Türkeş şöyle konuştu “Türkiye, Bölgedeki hem Suriye hem Irak yani bin 358 kilometrelik bir bölgenin aşağısındaki sıkıntılardan onun sıcaklığı oradaki ateş buraya da vuruyor. Ama hakikaten bu Bölgenin insanı yüksek bir ahlak, inançla bu olanları akıl süzgecinden geçiriyor. Ve aklıselim ile hep doğru karar veriyor. Gaziantep’te 350 bin misafirimiz var Suriye’den göç etmiş olan Urfa’da 500 bin. Bunlar çok büyük rakamlar. Düşünün ki gelişmiş denilen Dünya’da medeniyete ölçü olduğunu söylenen Dünyadaki gelişmişlik, demokrasi ölçeğinde kendini herkese model olarak gösteren Avrupa Birliği Ülkelerinde bunun yüzde 1’ini almak ciddi bir tartışma meselesi. Ciddi bir problem haline geliyor. Oysaki biz bizim vatandaşlarımız ferasetleri ile aklıselimle meseleye bakıyor diyor ki “Buda benim din kardeşimdir, komşumdur. Dara düşmüştür. Onun dar gününde onu yalnız bırakmayacağım” diyor. O’nun dar gününde olabilir başına bir felaket gelmiş. Ama bundan sebep ben burada bir sıkıntı yaratmam diyor. Bu her türlü takdirin üzerindedir. Bunu görüyoruz, biliyoruz ve bundan sebep her birinize teker teker teşekkür ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Ben Milletvekilliği döneminde Avrupa Konseyi Milletvekilleri, Parlementer Meclisinde bulundum. Bu konularda Avrupa’nın ne kadar cimri olduğunu ne kadar bu mülteciler meselesinde kendi menfaatini düşünen ve bu meselelere bunun bir insan olduğunu Allah’ın yarattığı bir kul olduğu kaydını almaksızın nasıl değerlendirmeler yaptığını hep yaşadık yaşıyoruz. Ama bu bizim insanımızın ne kadar sorumluluk duygusu içerisinde inançlarının, maneviyatlarının ne kadar güçlü olduğunu ve o inanç dünyaları içerisinde bu meseleye nasıl baktıklarının önemli bir ölçeğidir”.dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Dinlenme Tesislerini resmi açılışını yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş daha sonra Şanlıurfa Emniyet il müdürlüğünü ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49