Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan sanlıurfa Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Tel örgüler çare mi?
Urfa'da Yenice Mahallesinde geçtiğimiz Şubat ayında 12 yaşındaki kız çocuğunun hayatını kaybettiği çukur kapatılmak yerine evlerin bulunduğu taraf tel örgülerle çevrilirken su birikintisi halen yerli yerinde duruyor. Tel örgüler çekilerek çukurun etrafı kapatılmaya çalışılırken anayol tarafının açık olması gözlerden kaçmadı.
12 Yaşındaki Ayşe A. Yenice Mahallesinde evlerinin önünde oyun oynarken ayağa kaydığı için yağmur suları ve akıntıların doldurduğu çukura düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Yenice Mahallesi sakinleri duruma isyan etmiş yolu kapatmıştı. ancak mahallelinin isyanı çukurun kapatılması için yeterli olmadı. Mahalleli yeni ölümlerin yaşanmaması için yetkililerin çukuru kapatmasını isterken yetkililer çukurun 3 tarafını tel örgülerle kapatıp bir tarafını da açık bıraktı.
MAHALLELİ TEL ÖRGÜLERİ AÇRE OLARAK GÖRMÜYOR
Yetkililerin mahalleye gelip görmelerini isteyen Yenice Sakinleri çukurun etrafının tel örgülerle çevrili olmasını yeterli bulmadı. 3 tarafının örgülerle çevrildiği alanın bir tarafının da açık olmasına tepki gösteren mahalleli, "madem kapatıyorlar her tarafını kapatsınlar.  yolun olduğu taraf neden açık? Çocuktur sonuçta  anlamaz o tarafta da oyun oynayabilir o taraftan da düşebilir. Zaten tel örgülerin kurulması çare değil" diye konuştu.
ÇUKUR SAĞLIK AÇISINDAN DA ZARARLI
Mahallede çöp konteynırlarının bulunmaması ve çukurun çöplerle dolması halkın sağlığı açısından da büyük tehditler oluşturuyor. Özellikle sıcakların artmasıyla sivri sineğin kol gezdiği alanda mahalleli sıtma gibi hastalıklara yakalanmaktan korkuyor. Özellikle çocukların vücutlarının tahrip olmasına sebep olan bataklık yaşlıların da solunum rahatsızlığı çekmesine neden oluyor. Yenice Mahallesinde uzun yıllardır oturan ve çukurun çok uzun zamandan beri açık olduğunu söyleyen F.D., "çocuklarım alerji oldu. Bende nefes alamıyorum bu alanda.  Hele sıcakların artmasıyla birlikte geceleri uyumak imkansız. Artık bize yardım etsinler kapatsınlar bu çukuru" ifadelerini kullandı.
KADINLARDA ŞİKAYETÇİ
Yenice Mahallesinde yaşayan kadınlar da durumdan şikayetçi. Çukurun kapatılmasını isteyen kadınlar, mahallelerinin artık temizlenmesini istiyor. Yenice Mahallesinde yaşayan kadınlar, "çöpümüzü atacak yer bulamıyoruz. Bu çukur çöplerle doldu taştı. Çocuklarımız bedenlerini her gün ilaçlıyoruz ki bu durumdan fazla etkilenmesinler. Biz artık daha temiz bir mahallede oturmak istiyoruz. Bu kötü havayı solumaktan bıktık. Kimse çocuğunun böyle hastalıklı bir ortamda büyümesini istemez. Biz de istemiyoruz" şeklinde konuştu. Mahalleli artık yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49