Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Tarım İşçileri, Pamuk Tarla Kenarlarında Çadırlarını Kurdu

Harran ve Suruç ovasında beyaz altınında hasat zamanı kısa bir aman kaldı, Pamuk toplamak için çevre illerden ve köylerden işçiler gelmeye başladı. Pamuk toplamak için Ova'ya yerleşen tarım işçileri, konaklayacakları çadırları kurdular.

Pamuk toplamak için değişik illerden gelen mevsimlik tarım işçileri çalışacakları tarla sahibinin göstereceği yerde barınmaya çalışıyor. Pamuk toplamak için gelen işçilerin tarla kenarlarında kurdukları çadırlarında barınıyor. Tarım işçileri, tarlalara kurdukları çadırlarda yaşamları ve ihtiyaçlarını güçlükle gideriyor. Çeşme başında kovalara su dolduran kadın işçiler kafalarında suları taşıyarak çadırlara su çekerken, odun yakarak kazanlarla ısıttıkları suyla leğende çamaşır yıkıyor.

Her ailenin ortalama altı çocukla birlikte yaşadığı çadırlarda, insanlar en temel gereksinimler olan gıda, temizlik ve barınma ihtiyaçlarının eksikliğinin yanı sıra salgın hastalıklarla da boğuşuyor.

Tarım işçileri çalışmak için Harran ovasına geldiklerini belirterek, Şanlıurfa’da iş imkanı olmadığını söylediler. Ovada bir süre çalıştıktan sonra diğer illere de gidip çalıştıklarını belirten İşçiler, “ Ovada pamuk bittim mi Batı'ya gidiyoruz portakal topluyoruz. Fındık topluyoruz, yani değişik illerde mevsimlik bütün işlerde çalışıyoruz."diye ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49