Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Suruç'ta Seçim Kavgası, 4 Ölü, 8 Yaralı

Edilen bilgilere göre, Suruç ilçesi Dikili Mahallesi bir milyoncular Çarşısı'nda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Yıldız esnaf ziyareti yaparken belirsiz kişiler ile vekil yakınları arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma yerini kavgaya bırakınca silah ve bıçaklar kullandığı kavgada Yıldız'ın kardeşinin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar Suruç devlet hastanesi Balıklıgöl ve Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı, Burada müdahale edilen yaralılardan milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ile aynı aileden olan esnaf Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar kurtarılamadı.Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada;

14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sağlık Bakanı Demircan’ın Açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Şanlıurfa'da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti'lilere bir grubun saldırdığı bilgisinin kendisine ulaştığını belirterek, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik." dedi.

Bakan Demircan, Samsun'da seçim çalışmaları kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49