Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Suruç çadır kent yeni misafirlerini ağırladı
 Türkmenler Kürtlerin kaldığı çadır kente yerleştirildi Suriye’de rejim askerlerinin ve Rus uçaklılarının bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler Hatay'dan araçlarla taşınarak Şanlıurfa'ya getirildi.
 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kürt kökenli Kobanilerin kaldığı Suruç AFAD Çadır kente yerleştirilen Türkmenler, önce bekleme salonuna alındı. Ardından kayıt işlemleri yapıldı. Suriye'den gelen 54 Türkmen aileden 259 kişinin büyük bir çoğunluğunun kadınlar ve çocuklardan oluştuğu görüldü. türkmenlerin kayıtlarının yapıldıktan sonra kendilerine tahsis edilen çadırlara yerleştirildi.Suruç çadır kentte  kalmaya başlayan Türkmen ailelerden biri olan Türkmen Mustafa Şıh  ikiz  çocukları  Ahmet ve Ayhan Şıh ve ailesiyle birlikte yeni yaşam alanına alışmaya çalışıyor.
Aile reisi Mustafa Şıh " Yaklaşık üç saat süren bir yolculuk yaptık.Şu anda doğduğumuz topraklar bombardıman altında bizde hayatta kalmak için ailem ve  ve akrabalarımla birlikte kaçmak zorunda kaldık.Burada bizi çok iyi karşıladılar ve   çok güzel bir yaşam alanı var çadır kentin bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştik burada yetkililer her türlü ihtiyaçlarımızı karşıladı bizleri çadırlarımıza yerleştirdiler ailelerimizle birlikte burada olmaktan çok mutluyuz  huzurluyuz  kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Suruç AFAD Konaklama Tesisi Müdürü Mehmet Han Özdemir ise  "Şimdiye kadar Türkmenler ve Araplardan oluşan 60 aileyi yaklaşık  700 kişiyi kampımıza kabul ederek gelir gelmez misafir bekleme çadırlarında öncelikli olarak onların yeme ve içme ihtiyaçlarını karşıladık.Daha sonra kayıt kabul merkezimizde kayır işlemlerini tamamladıktan sonra çadırlarına yerleştirdik.Misafirlerimize dil din ırk ve mezhep  ayrımı yapmadan Türkiye Cumhuriyetinin bir kez daha misafirperverliğini gösterdik.Şu anda çadır kentimizde  kapasitemiz yeni alımlar konusunda müsait yaklaşık 5 bin kişi kabul edebiliriz " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49